Άρθρο Localit 24 Δεκεμβρίου, 2013

Δήμος Κω: Επαναλειτουργία ομβροδεξαμενής

Το τμήμα αρδευτικών έργων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης ενημερώνει τους συνδημότες μας που αρδεύονται από την ομβροδεξαμενή του Χριστού στην πόλη της Κω ότι η δεξαμενή δόθηκε και πάλι σε λειτουργία και άρχισε να αποθηκεύει όμβρια ύδατα.

Εάν όλα πάνε καλά και οι βροχοπτώσεις μέχρι το τέλος του χειμώνα είναι ικανοποιητικές υπολογίζεται ότι θα έχει γεμίσει νερό μέχρι την μέση όπου βρίσκεται και η μεγάλη ζημιά που θα αποκατασταθεί τον Σεπτέμβριο του 2014 ώστε να δοθεί νερό όλο το καλοκαίρι στις αρδευόμενες εκτάσεις και στις κατοικίες.

Ως γνωστό για την αποκατάσταση των ζημιών και των φθορών της ομβροδεξαμενής εξ αιτίας των οποίων κινδύνευαν οι παρακείμενες κατοικίες, στις οποίες εισέρχονταν νερά στα θεμέλια τους, άδειασε όλος ο όγκος νερού και έγιναν από τρεις ειδικούς επιστήμονες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που επισκέφτηκαν την Κω, παρατηρήσεις και προτάσεις για την αποκατάσταση τους.

Με ευθύνη και επίβλεψη του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΚ, Λευτέρη Διακογιώργη και του Αντιδημάρχου, Σταμάτη Πη τα συνεργεία της Ύδρευσης και του Δήμου ολοκλήρωσαν τις άμεσες εργασίας που αφορούσαν μικρότερες φθορές και εργασίες στις εισόδους εισροής  και εξόδους απορροής των υδάτων.

Η προσωπική εποπτεία των δύο στελεχών της Δημοτικής αρχής κρίθηκε επιβεβλημένη γιατί οι εργασίες αποκατάστασης ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες και η συμπαράσταση στους εργαζόμενους αναγκαία, πέρα από το ότι η γνώση της λειτουργίας μιας ομβροδεξαμενής και οι διεργασίες αποκατάστασης φθορών από την μακροχρόνια λειτουργία της είναι επιβεβλημένες για την αντιμετώπιση εργασιακά και οικονομικά παρόμοιων περιπτώσεων στο μέλλον.

Φανερά ικανοποιημένος ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Λευτέρης Διακογιώργης από την εξέλιξη του εγχειρήματος και την ταχεία αποκατάσταση των φθορών δήλωσε ότι η εμπειρία του αυτή θα βοηθήσει το Δήμο στο μέλλον σε παρόμοιες περιπτώσεις.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…