Άρθρο Localit 19 Σεπτεμβρίου, 2012

Δήμος Κιλκίς: Εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Μετακίνησης

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Μετακίνησης (16-22 Σεπτεμβρίου) και με στόχο την προώθηση εναλλακτικών μέσων μετακίνησης εντός της πόλης, ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς προγραμματίζει για την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012 μια μεγάλη ποδηλατοδρομία στο κέντρο της πόλης.  

Η ποδηλατική διαδρομή θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα από την Πλατεία Ειρήνης, θα εξελιχθεί στους δρομους της πόλης και θα καταλήξει στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου στην “Γιορτή Κρουστών” που διοργανώνει το Τμήμα Κρουστών του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. Δήμου Κιλκίς.

Η διαφορετική μουσική αυτή εκδήλωση, περιλαμβάνει επιτόπιο Εργαστήρι Κρουστών στις 19:30 και μια ενδιαφέρουσα συναυλία Κρουστών στις 20:30 με τη συμμετοχή και του Πολυάνειου Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς.

Ο Δήμος Κιλκίς απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους δημότες ανεξαρτήτως ηλικίας να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της ημέρας, αφήνοντας τα αυτοκίνητα στο σπίτι και επιλέγοντας διαφορετικούς τρόπους μετακίνησης με λιγότερη ρύπανση, χωρίς κόστος, αλλά και με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Σημειώνεται τέλος, ότι η δημοτική αρχή Κιλκίς αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα να προχωρήσει η ανάπλαση της 21ης Ιουνίου -που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη διαπλάτυνση πεζοδρομίων και  τη δημιουργία ποδηλατόδρομου-,  ανέλαβε από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της τη δέσμευση για την δρομολόγηση αλλά και την ολοκλήρωση του εν λόγω έργου. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη υποβάλει αίτημα για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και αναμένει την έγκρισή του.

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…