Άρθρο Localit 08 Δεκεμβρίου, 2013

Δήμος Κιλκίς: Από 14 Δεκεμβρίου 2013 το 3ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κιλκίς

Μήνας Δεκέμβρης και πιστός στο ραντεβού του, όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, ο Δήμος Κιλκίς, παρόλη την οικονομική κρίση και όλων των αρνητικών που η τελευταία επιφέρει στην καθημερινότητά μας, ανοίγει σε λίγες ημέρες το 3ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό της πόλης του Κιλκίς, στην Πλατεία Ειρήνης. Ειδικότερα, η έναρξή του έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013, στις 17:00.

Το Χωριό, που ξεκίνησε δειλά με πρωτοβουλία της νυν δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον Ευάγγελο Μπαλάσκα, αλλά κατατάσσεται πλέον στις κορυφαίες ετήσιες εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς, θα διαρκέσει από 14 έως 30 Δεκεμβρίου 2013 (πρωινά 11:00-13:00 και απογεύματα 17:00-20:00) με δράσεις για όλη την οικογένεια και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους επισκέπτες του.

Το φετινό πρόγραμμά του, περιλαμβάνει τη λειτουργία των τεσσάρων καθιερωμένων θεματικών Σπιτιών, του Άι Βασίλη, των Κατασκευών, του Παραμυθιού και του Face Painting, καθώς και τη διοργάνωση πολλών υπαίθριων πολιτιστικών και μουσικών εκδηλώσεων (συναυλίες, εμφανίσεις παιδικών χορωδιών, ψυχαγωγικές παραστάσεις, θεατρικά παιχνίδια και δρώμενα κ.α.).

Φέτος όμως, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης αλλά και του εμπλουτισμού του θεσμού, το Χωριό θα πλαισιωθεί από δύο νέα Σπιτάκια: Το Σπίτι του Τσαγιού, όπου εθελοντές του Δήμου  θα προσφέρουν στους επισκέπτες το καθιερωμένο τσάι της Lipton και το Σπίτι των Βazzaar, στο οποίο θα φιλοξενούνται οι χριστουγεννιάτικες αγορές Πολιτιστικών Συλλόγων και Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων του Δήμου.

Σημειώνεται ακόμη ότι, μετά την επιτυχία που σημείωσαν πέρσι για πρώτη χρονιά, ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με τοπικούς φορείς ειδικής αγωγής, όπως το ΚΔΑΠ ΜΕΑ, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., το Ειδικό Σχολείο Κιλκίς, το Κ.Κ.Σ., το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, αλλά και τα δημοτικά σχολεία του Δήμου, θα υλοποιήσει και φέτος τα εξωτερικά καλλιτεχνικά εργαστήρια που ως στόχο έχουν να φέρουν πιο κοντά τους μαθητές τυπικής και ειδικής ανάπτυξης.  Τα εργαστήρια θα λάβουν χώρα την πρώτη εβδομάδα, από τη Δευτέρα 16 έως και Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, κατά τις πρωινές ώρες 10:00 με 13:00.

Για μια ακόμη χρονιά, ο Δήμος Κιλκίς για την πραγματοποίηση του Χριστουγεννιάτικου Χωριού, συνεργάστηκε με πολλούς τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους και κοινωνικούς φορείς, καθώς και με εθελοντικές δυνάμεις του τόπου, χωρίς τη σύμπραξη των οποίων το αποτέλεσμα δεν θα ήταν το ίδιο.

Ειδικότερα, για την πολύτιμη βοήθεια και συνδρομή τους, η δημοτική αρχή ευχαριστεί θερμά τον Χάρη Ισχνόπουλο ο οποίος σχεδίασε και φιλοτέχνησε το Χωριό και ο οποίος για μια ακόμη χρονιά έβαλε τη σφραγίδα του στις εκδηλώσεις του Δήμου,  την ομάδα Εθελοντών  του Δήμου Κιλκίς με το διακριτικό τίτλο “ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΙ”, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες φορείς και συλλόγους για την αγάπη τους, το μεράκι και την ευγενική εθελοντική τους δράση.

Ο Δήμος Κιλκίς καλεί όλους τους Κιλκισιώτες να στηρίξουν και φέτος, ακόμη πιο δυναμικά με την παρουσία τους το Χωριό, δίνοντας έτσι συνέχεια στο νέο χριστουγεννιάτικο θεσμό της πόλης, και παράλληλα να φροντίζουν για την ασφάλεια και την προστασία του.

 

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…