Άρθρο Localit 23 Δεκεμβρίου, 2011

Δήμος Καβάλας:Έναρξη λειτουργίας κοινωνικού καταστήματος

Τριακόσια περίπου άτομα αναμένεται να εξυπηρετήσει το Κοινωνικό Κατάστημα του Δήμου Καβάλας που ξεκίνησε σήμερα τη λειτουργία του σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που λειτουργεί στο Περιγιάλι, μέσα στο παλιό στρατόπεδο Ασημακοπούλου.
Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί τόνισε πως το Κοινωνικό Κατάστημα λειτουργεί κατά τα πρότυπα ανάλογων καταστημάτων σε άλλους μεγάλους δήμους της χώρας, με τη διαφορά ότι το κατάστημα της Καβάλας στηρίχθηκε αποκλειστικά και μόνο στην εθελοντική προσφορά, τις χορηγίες συμπολιτών, είτε μεμονωμένων είτε συλλόγων, αλλά και στα ίδια έσοδα που διέθεσε ο δήμος για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης.
Η λειτουργία του Κοινωνικού Καταστήματος ανατέθηκε στο Τοπικό Συμβούλιο του Δήμου Καβάλας και όπως σημείωσε η πρόεδρος του Λία Δίνα –Ασλανίδου κατά τις ημέρες των γιορτών θα λειτουργεί μέχρι αργά το μεσημέρι για την εξυπηρέτηση των δικαιούχων.
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά όλους τους Καβαλιώτες που συμμετείχαν σε αυτή την κοινή προσπάθεια υπογραμμίζοντας ότι ήταν πολύ σημαντική η χειρονομία που έγινε από όλους τους συμπολίτες. ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε προς τους μαθητές των σχολείων που ευαισθητοποιήθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου για τη συγκέντρωση τροφίμων ώστε να διατεθούν από το Κοινωνικό Κατάστημα όπως επίσης και προς τους πολιτιστικούς συλλόγους που συνέβαλαν καθοριστικά συμμετέχοντας ακόμα και στον τηλεμαραθώνειο που διοργάνωσε ο τηλεοπτικός σταθμός CENTER για τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να αγοραστούν τρόφιμα.
Ο δήμαρχος στις δηλώσεις του υπογράμμισε ακόμα ότι η Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη θα επανεξετάσει όλες τις αιτήσεις ώστε αν διαπιστωθεί πως υπήρξαν παραλείψεις να αναδειχθούν και άλλοι δικαιούχοι που θα μπορούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών και των ειδών του Κοινωνικού Καταστήματος.
Η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων Θεοδώρα Βαβαλέσκου αναφερόμενη στη γενικότερη κοινωνική πολιτική του Δήμου Καβάλας τόνισε ότι από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα ο Δήμος Καβάλας διάθεσε το ποσό των 85.000 € για έκτακτα επιδόματα που αντιστοιχεί συνολικά σε 300 οικογένειες οι οποίες ωφελήθηκαν από το μέτρο. Πάντως πέρα των έκτακτων επιδομάτων δόθηκαν και τακτικά επιδόματα σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…