Άρθρο Localit 13 Δεκεμβρίου, 2013

Δήμος Ηρακλείου:Εντυπωσίασε η Πύλη Παντοκράτορα που φιλοξενεί τις Προτάσεις Νέων Αρχιτεκτόνων για Συνοικίες του Ηρακλείου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ τα  στην Πύλη Παντοκράτορα τα Εγκαίνια της έκθεσης  Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών «ΗΡΑΚΛΕΙΟ Χ 4» που θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό έως τις 31-12-2013 (πλην των αργιών) από τις 9.00 π.μ έως τις 9.00 μ.μ.

Πλήθος κόσμου ,ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κκ. Ειρηναίος ,η Πρόεδρος της Κρατικής Εταιρίας «ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ Α.Ε »  κ. Ντόρα Γαλάνη συνεργάτες της  ,  ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ κ. Πέτρος Ινιωτάκης με μέλη του Επιμελητηρίου   η Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, εκπρόσωποι Επιστημονικών  Συλλόγων και Τοπικών  φορέων  ,του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας κ.α  που βρέθηκαν στα εγκαίνια ,

Οι παραβρισκόμενοι αφού περιηγήθηκαν στους ιδιαίτερους χώρους της Πύλης  που μπορούν να φιλοξενήσουν  πολιτιστικές εκδηλώσεις  ,μουσικές συναντήσεις αλλά και  παραστάσεις έκφρασης  θεατρικού περιεχομένου της χαμηλής Πλατείας  όχι μόνο εντυπωσιάστηκαν αλλά ρωτούσαν το Δήμαρχο και για τις άλλες σημαντικές παρεμβάσεις που ολοκληρώνονται σε άλλα μνημεία  σε σύντομο χρονικό διάστημα .

Γ.ΚΟΥΡΑΚΗΣ :ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΥΛΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου σε δήλωσή του καλεί τους πολίτες να επισκεφθούν την Πύλη Παντοκράτορα  αλλά και να δουν τις προτάσεις των νέων Αρχιτεκτόνων για οικοδομικά τετράγωνα σε διάφορες συνοικίες του Ηρακλείου και τόνισε ότι σε λίγο διάστημα θα παραδοθεί η Πύλη του Ιησού όπου θα φιλοξενηθεί η μόνιμη έκθεση για τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη, Παράλληλα  όπως είπε ολοκληρώνεται και η Πύλη Σαμπιονάρα που θα ενώνει το λιμάνι με την οδό Δουκός Μποφώρ και το Αρχαιολογικό Μουσείο, και καταλήγει :

Ισχυρή δε βούληση της Δημοτικής Αρχής είναι Προστασία και Ανάδειξη του Πολιτισμικού Αποθέματος του Ηρακλείου.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…