Άρθρο Localit 02 Δεκεμβρίου, 2013

Δήμος Ηρακλείου: Στήριξη του δημάρχου στους εργαζόμενους της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΑ και της ΕΡΤ Ηρακλείου βρέθηκε και σήμερα ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης ως μάρτυρας υπεράσπισης στην υπόθεση της ομαδικής αγωγής που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ο κ. Κουράκης στην κατάθεσή του αλλά και στις ερωτήσεις των δικαστών και των νομικών υπερασπίστηκε με θέρμη το αναφαίρετο, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, δικαίωμα των πολιτών στη πληροφόρηση και εν γένει στην ενημέρωση όπως προβλέπουν και βασικές διατάξεις του Συντάγματος.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε επίσης ότι η κατάργηση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, στέρησε σε πολλά γεωγραφικά τμήματα της χώρας το αγαθό της ενημέρωσης από τον πληθυσμό.

Μάλιστα ο κ. Κουράκης ανέφερε και τις βασικές διατάξεις του Συντάγματος όπως τα άρθρα 5Α,14,15,22 και 44 υποστηρίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει αντικειμενικότητα στην μετάδοση της είδησης μέσω της πολυφωνίας και επεσήμανε με έμφαση ότι δεν υπάρχει χώρα στο κόσμο ακόμη και υποανάπτυκτη που να μην έχει Δημόσια Ραδιοτηλεόραση

Όσον αφορά την πράξη Νομοθετικού  περιεχομένου   για το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και απαντώντας σε ερώτηση απευθύνθηκε προς την έδρα του Δικαστηρίου τόνισε  χαρακτηριστικά ότι  ¨ όπως γνωρίζει πολύ καλά ο νομικός κόσμος που σήμερα ως Πρόεδρος του Δικαστηρίου των εκπροσωπείτε και εσείς, η έκδοση της ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΈΝΟΥ που προβλέπεται από το Σύνταγμα και δίνει την δυνατότητα στην εκάστοτε Κυβέρνηση πάντα υπό την αυστηρά προϋπόθεση αυτή να χρησιμοποιείται μόνο σε εξαιρετικά επείγουσες και έκτακτες ανάγκες, κάτι που δεν συνέτρεχε στην περίπτωση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Μάλιστα συνέχισε ο κ. Κουράκης, έχει παρέλθει ο προβλεπόμενος χρόνος, που ορίζεται από τις σχετικές διατάξεις, δεν έχει ψηφιστεί από την Βουλή και ούτος άλλως ήταν και είναι  άκυρη.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…