Άρθρο Localit 19 Δεκεμβρίου, 2013

Δήμος Ηρακλείου: Πρωτοποριακό σύστημα επεξεργασίας πόσιμου νερού στο Σκαλάνι από το Δήμο και τη ΔΕΥΑΗ

«Ξεκινά ένα σημαντικό έργο που διασφαλίζει Yψηλής Ποιότητας νερό και συνεχή  ροή στο Σκαλάνι»  τόνισε  σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης που υπέγραψε την Σύμβαση με τον Ανάδοχο του έργου:

 

“Ανακατασκευή και Εκσυγχρονισμός του  Διυλιστηρίου νερού  της περιοχής Σκαλανίου

            Η Σύμβαση υπεγράφη στα  Γραφεία της ΔΕΥΑΗ  παρουσία του Προέδρου της  κ. Γιώργου Στειακάκη, του Αντιπροέδρου κ. Μακαρόνα Γρηγόρη, του Προέδρου του Σκαλανίου κ. Λουλακάκη και στελεχών της Δημοτικής Επιχείρησης.     

            Το έργο που θα παραδοθεί εντός του 2014 έχει Προϋπολογισμό 800.000,00€  και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘’Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ)’’ .

 

             Γ .ΚΟΥΡΑΚΗΣ :ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

            Ο Δήμαρχος  κ .Γιάννης Κουράκης ,δήλωσε επίσης ότι πρόκειται για μια σημαντική υποδομή που Αναβαθμίζει  την  Ύδρευση στην ευρύτερη περιοχή του Σκαλανίου αφού με σύγχρονα μέσα θα γίνεται η επεξεργασία του νερού πριν καταλήξει στα σπίτια ενώ παράλληλα διασφαλίζεται και η Δημόσια υγεία αλλά και η συνεχής ροή του νερού από την αξιοποίηση  μεγαλύτερων ποσοτήτων από τους υδάτινους πόρους και τις πηγές που υπάρχουν .

Παράλληλα, επεσήμανε ότι προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι να τροφοδοτούνται όλες οι περιοχές  με άφθονο και καλής ποιότητας νερό  αλλά και η αντικατάσταση του Δικτύου Ύδρευσης και Άρδευσης όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο και με την χρηματοδότηση Ευρωπαϊκών πόρων που η Δημοτική Αρχή εξασφαλίζει λόγω της ετοιμότητας που επιδεικνύει.

             «Ήδη εκτελούνται και ολοκληρώνονται  μεγάλης κλίμακας έργα Ύδρευσης  Άρδευσης και Αποχέτευσης από τη ΔΕΥΑΗ  τόσο μέσα στη πόλη αλλά και σε Αγροτικές περιοχές του Δήμου  » είπε ο Δήμαρχος  .  

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

 

Το έργο  αφορά την κατασκευή ενός νέου  Σύγχρονου Τύπου Διυλιστηρίου ( επεξεργασία νερού) με ικανότητα διύλισης 300 κυβικών μέτρων νερού  την ώρα, με χρήση μονάδων υπερδιήθησης (καλύτερη ποιότητα).

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το πρώτο έργο στην Ελλάδα με αυτή την Πρωτοποριακή Τεχνολογία

Με το έργο αυτό η ΔΕΥΑΗ θα είναι σε θέση να εκμεταλλεύεται  όλο το χρόνο το διαθέσιμο νερό από τις πηγές ‘’Νεραϊδόσπηλιο’’, ‘’Πηγάδι Μηλιαρά’’ και άλλες μικρές πηγές της περιοχής αυτής.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…