Άρθρο Localit 09 Δεκεμβρίου, 2013

Δήμος Ηρακλείου: Εγκαίνια βρεφονηπιακού σταθμού Δαφνών

Παρουσία πλήθους κόσμου  Ο Δήμος Ηρακλείου  παρέδωσε σήμερα στη Τοπική Κοινωνία  των Δαφνών  το νέο Υπερσύγχρονο Βρεφονηπιακό Σταθμό Ολοκληρωμένης Φροντίδας .

  Τα εγκαίνια του νέου Σταθμού πραγματοποιήθηκαν με τον καθιερωμένο Αγιασμό   παρουσία  κατοίκων της Περιοχής του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη ,Βουλευτών ,του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ,Αντιδημάρχων , της Προέδρου των Βρεφονηπιακών Σταθμών κ. Ελένης Κόκορη  και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Δαφνών κ. Βασίλη Πετρογιάννη.

   

   Φανερά ικανοποιημένος  ο Δήμαρχος Ηρακλείου  μίλησε  στους παραβρισκόμενους για το νέο Βιοκλιματικό Σταθμό που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ τονίζοντας ότι «Βασική προτεραιότητα  της Δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία   Παιδικών  Σταθμών  για όλα τα παιδιά σε όλο το εύρος του Δήμου».

  «Ο στόχος αυτός, επεσήμανε ο κ. Κουράκης, γίνεται πραγματικότητα αφού πολύ σύντομα παραδίδονται και άλλοι σύγχρονοι Σταθμοί ενώ κάποιοι άλλοι βρίσκονται στο στάδιο των μελετών».

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

«Με ιδιαίτερη χαρά εγκαινιάζουμε σήμερα ένα έργο που έρχεται να καλύψει μια σημαντική κοινωνική ανάγκη.

Ένα έργο που αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη ότι σεβόμαστε τον πολίτη, την οικογένεια, το παιδί και τηρούμε τις υποσχέσεις μας απέναντι του.

Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη ότι είμαστε κοντά στους δημότες, είμαστε πλήρως ενημερωμένοι για τα προβλήματά τους, τα ιεραρχούμε, αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο πόρο και βελτιώνουμε καθημερινά τις συνθήκες της διαβίωσης τους.

 

 

Παιδικοί Σταθμοί για όλα τα παιδιά σε όλο το εύρος του Δήμου

 

Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για τα παιδιά για τα οποία διατηρούμε μια αυξημένη ευαισθησία και ένα ξεκάθαρο και μη επιδεχόμενο την παραμικρή αμφισβήτηση στόχο:

Παιδικοί Σταθμοί για όλα τα παιδιά και σε όλο το εύρος του παλαιού και του Καλλικρατικού Δήμου Ηρακλείου.

 

Αυτό είναι το σχέδιο μας και θέλω να σας διαβεβαιώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι πολύ σύντομα αυτό θα είναι πραγματικότητα. Το λέω αυτό μετά λόγου γνώσεως και επειδή πλέον γνωριζόμαστε αρκετά, αντιλαμβάνεστε πως, ότι  λέω το εννοώ.

Σας ενημερώνω μάλιστα ότι πολύ σύντομα θα εγκαινιάσουμε άλλο ένα τέτοιο σύγχρονο σταθμό σε πυκνοκατοικημένη περιοχή του Ηρακλείου, ενώ κάποιοι άλλοι είναι στη φάση της κατασκευής και ορισμένοι στη φάση ολοκλήρωσης των μελετών.

 

Σωστή Φροντίδα για τα παιδιά

 

Το έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα εντάσσεται συνεπώς στο γενικότερο προγραμματισμό που προανέφερα και που έχει ως στόχο να δοθεί σε όλους τους δημότες μας η δυνατότητα να καλύψουν πλήρως την ανάγκη που έχουν όλες οι οικογένειες να απολαμβάνουν υπεύθυνη φροντίδα τα παιδιά τους.

Γιατί ο Βρεφονηπιακός Σταθμός δεν είναι ένας χώρος, όπου μια μητέρα μπορεί απλώς να αφήσει το παιδί της για κάποιες ώρες σε ασφαλές περιβάλλον για να ασχοληθεί με την εργασία της ή ορισμένες άλλες υποχρεώσεις που έχει.

Είναι ένας ειδικά διαμορφωμένος και εξοπλισμένος χώρος  με εξειδικευμένο προσωπικό, όπου υπάρχουν οι δυνατότητες να δοθεί σωστή φροντίδα και κοινωνικοποίηση στο παιδί.

Σύγχρονος Βρεφονηπιακός Σταθμός

Ολοκληρωμένης Φροντίδας

 

Ο συγκεκριμένος Βρεφονηπιακός Σταθμός είναι Ολοκληρωμένης Φροντίδας και έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης θα εξυπηρετεί 30 παιδιά (βρέφη, νήπια και νήπια με αναπηρία), είναι συνολικής επιφάνειας 280τ.μ., έχει 3 αίθουσες απασχόλησης, 2 αίθουσες χώρου  ύπνου, κουζίνα, γραφεία και άνετο εξωτερικό χώρο.

 

 

 

 

 

 

 

Επίσης έχει προβλεφθεί βιοκλιματική ένταξη και έχει άνετο μικροκλίμα στους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, περιορισμό στην κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση κα ψύξη, δυνατότητα λειτουργίας των κλειστών και ανοιχτών κοινόχρηστων χώρων όλη την διάρκεια του χρόνου, κ.α..

 

Ποιοτική Αγωγή για τα παιδιά

 

Ένας σύγχρονος παιδικός σταθμός δηλαδή που προσφέρει ποιοτική αγωγή στα παιδιά και τα προετοιμάζει όσο καλλίτερα γίνεται για τη πιο ευαίσθητη περίοδο της ζωής τους την προσχολική ηλικία. Γιατί ανεξάρτητα από την αγάπη που έχουν οι γονείς στα παιδιά τους δεν διαθέτουν πάντα τις ειδικές γνώσεις που χρειάζονται για την αγωγή και ανατροφή τους.

 

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί όπως παραδέχονται σήμερα όλοι οι ειδικοί επιστήμονες στα πρώτα χρόνια της ζωής του το παιδί διαμορφώνει τον χαρακτήρα του και αποκτά τις βασικές δεξιότητες.

 

 

Τότε μαθαίνει να συνεργάζεται με τα άλλα παιδιά, να παίζει μαζί τους να διδάσκεται μέσα από το παιχνίδι και να αξιοποιεί της πνευματικές και σωματικές του δυνατότητες.

 

Έτσι, μαθαίνει βασικούς κανόνες συμπεριφοράς και προετοιμάζεται με τον καλλίτερο τρόπο για την αυριανή ζωή.

 

Με την υπόσχεση ότι η Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά θα είμαι δίπλα σας σε κάθε αίτημα που βελτιώνει την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής σας.

 

Εύχομαι υγεία σε σας και τα παιδιά σας, καλή ανατροφή και καλές γιορτές».

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…