Άρθρο Localit 05 Δεκεμβρίου, 2013

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Προτάσεις συνεργασίας και εξαιρετικά σχόλια για τις ψηφιακές εφαρμογές του δήμου από υψηλόβαθμα στελέχη των κυβερνήσεων Βοσνίας Ερζεγοβίνης στην εκπαιδευτική επίσκεψή τους

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εκπαιδευτική Επίσκεψη Υψηλόβαθμων Στελεχών των Κυβερνήσεων  Βοσνίας Ερζεγοβίνης στο ΚΕΠ και στο Γραφείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου.

Την Εκπαιδευτική Ημερίδα που διήρκεσε τέσσερις(4) ώρες παρακολούθησαν δέκα επτά(17) υψηλόβαθμα στελέχη της πολιτικής και διοικητικής ηγεσίας των Κυβερνήσεων  Βοσνίας Ερζεγοβίνης ανάμεσα τους ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, ο Διευθυντής του Γραφείου Νομοθεσίας, η Διευθύντρια του Γραφείου Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Διοίκησης.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Παντελής Βλασσόπουλος και η Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μαρία Γαλακτοπούλου όπου εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την επιλογή του Δήμου Ηρακλείου  ως τόπο αυτής της τόσο ενδιαφέρουσας εκπαιδευτικής ημερίδας για τις καινοτόμες και πρωτοποριακές ψηφιακές υπηρεσίες που εφαρμόζονται εδώ και καιρό στο Δήμο για την ουσιαστική και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των Πολιτών.

Από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Σχεδιασμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Project των Ομοσπονδιών Βοσνίας Ερζεγοβίνης  Παναγιώτης Καρκατσούλης και δήλωσε: «Η επιλογή για να επισκεφτούμε το Δήμο Ηρακλείου Αττικής με όλο αυτό το επιτελείο των Υψηλόβαθμων Λειτουργών των Κρατιδίων Βοσνίας Ερζεγοβίνης ήταν αποτέλεσμα της καταπληκτικής δουλειάς που κάνετε με τις ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες και αυτό είναι γνωστό σε όλους εμάς έξω. Σε αυτό βέβαια βοηθάνε τα σύγχρονα μέσα και η νέα τεχνολογία όπου χρησιμοποιείτε άριστα. Ξέρουμε τι κάνετε και συγχαρητήρια για αυτό».

Η εκπαιδευτική επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του έργου Τεχνικής Βοήθειας στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη με τίτλο «Ανάπτυξη των κεντρικών αρχών των κυβερνήσεων στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη».

Η ξενάγηση στο ΚΕΠ και οι εκπαιδευτικές παρουσιάσεις του Γραφείου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην αίθουσα Διαλέξεων επικεντρώθηκαν στην ενημέρωση πληροφόρηση των καινοτόμων, πρωτοποριακών ηλεκτρονικών ψηφιακών υπηρεσιών (e- Ηράκλειο) του Δήμου μέσα από την πρακτική καθημερινή εφαρμογή τους για την καλύτερη συνεργατική και διαδραστική εξυπηρέτηση των Πολιτών.

Όλοι οι προσκεκλημένοι εξέφρασαν το θαυμασμό τους για τη χρήση των νέων τεχνολογιών στις υπηρεσίες των πολιτών και κατέθεσαν στο Δήμαρχο Προτάσεις Συνεργασίας με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τη βοήθεια του Δήμου στο στήσιμο και στην παραμετροποίηση των ψηφιακών εφαρμογών σε αντίστοιχους Δήμους των Ομοσπονδιών τους. Ιδιαίτερη εντύπωση και θαυμασμό απέσπασε η Διαδικτυακή Πλατφόρμα Καταχώρησης και Διαχείρισης Αιτημάτων των Πολιτών.

Μετά το τέλος της Εκπαιδευτικής Ημερίδας οι επίσημοι προσκεκλημένοι δήλωσαν:

(…όλες οι δηλώσεις αναρτώνται στο κανάλι Youtube του Δήμου μας…)

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Niko Grubešić: «Είμαι πολλά χρόνια στη Διοίκηση και εντυπωσιάστηκα από την παρουσίαση των ψηφιακών εφαρμογών σας. Συγχαρητήρια στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής για αυτές τις καταπληκτικές υπηρεσίες που εφαρμόζει».

Ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης Zvonimir Kutleša: «Αυτά που ακούσαμε και είδαμε εδώ είναι ιδεώδη για εμάς. Έχουμε προχωρήσει και εμείς σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, αλλά σήμερα μέσα από τις δικές σας εφαρμογές διαπίστωσα τις δυνατότητες εξέλιξης των ψηφιακών υπηρεσιών μας. Σας ευχαριστούμε πολύ».

Ο Γενικός Γραμματέας της Δημοκρατίας της  Srpska Vlado Blagojević: «Εντυπωσιάστηκα από αυτά που είδα. Η Κυβέρνηση μας προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα γραφειοκρατίας των πολιτών και της διοίκησης με διάφορες ηλεκτρονικές εφαρμογές. Ετοιμάζουμε κάτι σαν τα δικά σας ΚΕΠ».

Η Διευθύντρια του Γραφείου Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης Radmila Urta: «Είναι πολύ χρήσιμο να μεταφερθούν και να εφαρμοστούν αυτές οι διαδικτυακές υπηρεσίες σε Δήμους της χώρας μας. Θεωρώ ότι είναι άκρως καινοτόμες και πολύ ουσιαστικές και αποτελεσματικές στην καθημερινότητα του Πολίτη. Μόλις γυρίσουμε πίσω θα επικοινωνήσω άμεσα με το Δήμαρχο και το επιτελείο ενός μεγάλου Δήμου του Σεράγεβο όπου είμαι δημότης για να υπάρξει άμεσα συνεργασία μαζί σας στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας αλλά και στο στήσιμο της πλατφόρμας Καταχώρησης και Διαχείρισης Αιτημάτων όπου με ενθουσίασε».

Ο Διευθυντής Δημόσιας Διοίκησης Nedžib Delić:  «Ευχαριστώ το Δήμο για τη φιλοξενία. Η επίσκεψη στην Ελλάδα ενδυναμώνει τους δεσμούς επικοινωνίας με τη χώρα μας. Η Βοσνία που προσπαθεί να ορθοποδήσει και να αναπτυχθεί μετά τον πόλεμο έχει ανάγκη τέτοιου είδους εμπειρίες και συνεργασίες όχι μόνο σε τεχνολογικό αλλά και σε ψυχολογικό επίπεδο. Θα είμαστε ευγνώμονες αν η αρχή αυτής της επίσκεψης ευοδώσει με συνέχεια συνεργασίας. Τα προγράμματα που είδαμε ήταν εξαιρετικά και πολύ χρήσιμα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών».

Στην Εκπαιδευτική Ημερίδα αναπτύχθηκαν:

• Παρουσιάσεις Διαδικτυακών Εφαρμογών συνεργασίας εξυπηρέτησης και επικοινωνίας του Δήμου με τους πολίτες από το Γραφείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) (Citizen’s Service Centers)

Σημασία της Επικοινωνίας μεταξύ ΚΕΠ και πολιτών. Πρακτικές Εφαρμογές Λειτουργίας

E-democracy και Open Data Info sphere στην Ελλάδα

Διαύγεια και Ανοικτές Εφαρμογές Δαπανών: υποστήριξη δημόσιας σαφήνειας και συμμετοχής

Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Εσωτερικής Διοίκησης

Σημασία της επικοινωνίας μεταξύ Διοίκησης, Υπαλλήλων και Πολιτών

Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Διαχείρισης Αιτημάτων Πολιτών

Βραβείο στο 1st European Data Forum Copenhagen Denmark

Σημασία της επικοινωνίας μεταξύ Διοίκησης, Υπαλλήλων για τη Διαχείριση Αιτημάτων των Πολιτών

Διαδικτυακή Δημοτική Πύλη για την προώθηση του Τοπικού Εμπορίου

Οδηγός Αγοράς , Τόνωση των επαγγελματιών και της τοπικής Αγοράς

Σύγχρονη Ιστοσελίδα και Διαδικτυακή Πύλη Ενημέρωσης και Εξυπηρέτησης των Πολιτών

Αλληλοδιαδραστική επικοινωνία και συνεργασία με Κοινωνικά Δίκτυα (Social Network, Facebook, Twitter, Youtube…)

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…