Άρθρο Localit 23 Ιανουαρίου, 2012

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Εθελοντική Ενισχυτική Διδασκαλία

Η «Εθελοντική Ενισχυτική Διδασκαλία» είναι η νέα δομή που δημιουργεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, αξιοποιώντας την διάθεση εκπαιδευτικών για εθελοντική προσφορά ενισχυτικής διδασκαλίας, που εκφράστηκε από την φιλόλογο Αναστασία Αδάμη καθώς και πολλούς εκπαιδευτικούς που απευθύνονται στην Ομάδα Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.   

Η λειτουργία της Ε.Π.Ε.Δ. εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής του Δήμου για ανάπτυξη συμπληρωματικών πολιτικών στα θέματα Παιδείας. Έχει ως σκοπό την προσθετή διδακτική στήριξη σε μαθητές και μαθήτριες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, όπου αυτό είναι εφικτό, την δημιουργία ίσων ευκαιριών στους μαθητές, την ευαισθητοποίηση ατόμων και ομάδων πληθυσμού με στόχο τη συμμετοχή ή συνδρομή τους στα προγράμματα στήριξης των μαθητών και μαθητριών σε περιπτώσεις αδυναμίας κάλυψης της παραπάνω ανάγκης από τους γονείς και κηδεμόνες τους.

 «Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι στις μέρες μας υπάρχει μεγάλος αριθμός μαθητών που δεν διαθέτει την οικονομική υποστήριξη προκειμένου να βοηθηθεί στα σχολικά μαθήματα, ενώ παράλληλα υπάρχει ικανός αριθμός καθηγητών μέσης εκπαίδευσης που ενδιαφέρεται αφιλοκερδώς να υποστηρίξει διδακτικά τους εν λόγω μαθητές.

Για αυτούς τους λόγους ο Δήμος, πιστεύοντας στην αξία του εθελοντισμού και στηρίζοντας εκτεταμένο πρόγραμμα εθελοντικών δράσεων, αποφάσισε να συνδράμει στη δημιουργία τμημάτων εθελοντικής διδασκαλίας προκειμένου να επιτευχθεί το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα διδακτικής στήριξης των μαθητών. Με τις δράσεις που αναπτύσσουμε, όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, τα δημοτικά ιατρεία διαμορφώνουμε ένα πλέγμα προστασίας σε αυτούς που πλήττονται περισσότερο από την κρίση, καλύπτοντας κενά των κεντρικών πολιτικών. Για μας κεντρικός στόχος είναι κάθε πολίτης της πόλης μας να αισθάνεται το δήμο δίπλα του». σημειώνει σε δήλωσή του ο Παντελής Βλασσόπουλος Δήμαρχος Ηρακλείου.
Oι αιτήσεις συμμετοχής και ο Κανονισμός Λειτουργίας της «Εθελοντικής Ενισχυτικής Διδασκαλίας» έχουν αναρτηθεί στο www.iraklio.gr, ενώ τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:

      Αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα 

      Βεβαίωση από το σχολείο φοίτησης που θα αναφέρεται η τάξη

      Εισήγηση από τον Διευθυντή του σχολείου

      Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης

      Κάρτα ανεργίας εφόσον υπάρχει άνεργος γονέας 

      Γνωμάτευση ιατρού σε περίπτωση που κάποιο μέλος της οικογένειας έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας

      Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος και Ε9

      Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό τεκμηριώνει την ανάγκη ένταξης στο πρόγραμμα

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…