Άρθρο Localit 18 Σεπτεμβρίου, 2012

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Επίσκεψη αντιπροσωπεία της Κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Γήρανσης

 

Κλιμάκιο από 5 αντιπροσώπους από την Κινεζική Εθνική Επιτροπή Γήρανσης, επισκέφτηκαν, στις 17 Σεπτεμβρίου 2012, τον χώρο του Α΄ΚΑΠΗ Πολυτεχνείου και Ελπίδος του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Σκοπός της επίσκεψης τους στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε από 15-18/9, ήταν η ενημέρωση τους ,από  ελληνικές κυβερνητικές και μη υπηρεσίες και αρμόδιους φορείς, για τη γήρανση  έτσι ώστε να μπορέσουν να δουν τις τρέχουσες κυβερνητικές πολιτικές για τη φροντίδα της οικογένειας ή και για την κατ ‘οίκον φροντίδα των ηλικιωμένων, καθώς και να συζητήσουν για το πώς η κρίση επηρεάζει την γήρανση.

Στο Α΄ΚΑΠΗ, την Συνάντηση οργάνωσε και συντόνισε η επιστ. υπεύθυνη του Κέντρου Εργοθεραπείας του Δήμου Ηρακλείου, με την ΜΚΟ 50και Ελλάς, που σε συνεργασία με ομάδα μελών του ΚΑΠΗ, ενημέρωσαν τους Κινέζους επιστήμονες για τις υπηρεσίες  ανοικτής προστασίας και φροντίδας ηλικιωμένων, στη κοινότητα του Ηρακλείου.

Στη συνέχεια, η υπεύθυνη γυμνάστρια των ΚΑΠΗ με τα μέλη της ομάδας γυμναστικής παρουσίασαν ένα πρωτότυπο πρόγραμμα που άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων στους παρευρισκόμενους.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας ήταν: 

1. κ. Zhu Yong, Αντιπρόεδρος της Κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Γήρανσης(CNCA)
2. κ. Yu Jianwei, Διευθυντής του Εσωτερικού Γραφείου, Επιτροπή Εσωτερικών και Δικαστικών Υποθέσεων, του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας
3. κ. Zhang Minwei, Διευθυντής, Αντιπρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής Έρευνας της Κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Γήρανσης (CNCA)
4. κ. Chen Yihua, Διευθυντής της Επαρχιακής Επιτροπής Γήρανσης του Hunan στην Κίνα
5. κα Zhang Xiaoya, Διερμηνέας, βοηθός, στο Διεθνές Τμήμα (CNCA)

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης η εργοθεραπεύτρια και τρεις ένοικοι από το Οικοτροφείο «ΕΡΜΗΣ» του ΨΝΑ Δαφνί.

Η θερμή υποδοχή, που επιφύλαξε στους Κινέζους εκπροσώπους η Αντιδήμαρχος Μαρία Γαλακτοπούλου, η εποπτεύουσα Δημοτική Σύμβουλος και πρόεδρος της Β’βάθμιας σχολικής επιτροπής Δέσποινα Ασμακλή, τα μέλη και οι εργαζόμενοι, συνέβαλλε ώστε η επίσκεψη των Κινέζων επιστημόνων να είναι μια ιδιαίτερη και πολύτιμη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες, ενώ για άλλη μία φορά, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής αποτελεί  «παράδειγμα καλής πρακτικής» για εκπαίδευση και ενημέρωση της Διεθνούς Επιστημονικής Κοινότητας, σε θέματα Κοινωνικής Ένταξης, Τρίτης Ηλικίας και Κοινωνικής Πολιτικής.

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…