Άρθρο Localit 13 Φεβρουαρίου, 2012

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Δημιουργία Κοινωνικού Φαρμακείου

Στη δημιουργία ομάδας Κοινωνικού Φαρμακείου προχωρεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, σε συνεργασία με τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ, τον ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΤΤΙΚΗΣ, τον ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ και τη Μη Κυβερνητική  Ανθρωπιστική  Οργάνωση  «ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»  έπειτα από ενεργό πρωτοβουλία της αντιδημάρχου κοινωνικής πολιτικής και ιατρού Δέσποινας Καμπούρη και του δημοτικού συμβούλου και φαρμακοποιού Ηλία Μπάρμπα.

Ο σκοπός της λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου είναι η φαρμακευτική περίθαλψη των ατόμων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, ώστε να είναι ευχερέστερη η κοινωνικοπρονοιακή τους αποκατάσταση. Εντάσσεται σε μία ευρύτερη στρατηγική κοινωνικής παρέμβασης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής σε τοπικό επίπεδο για την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, την καταπολέμηση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται από το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ  είναι εντελώς δωρεάν και αφορούν όλους όσοι είναι σε πλήρη ένδεια και πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις. Κύριο κριτήριο ένταξης των ενδιαφερόμενων στο πρόγραμμα είναι η εντοπιότητα και το εισόδημα ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, (ανεργία, αναπηρίες ή άλλα προβλήματα υγείας). 

Οι δικαιούχοι θα μπορούν κάνουν χρήση του προγράμματος μέχρι να αποκτήσουν ασφαλιστική κάλυψη. Επίσης, στη διαδικασία έκδοσης ασφαλιστικού βιβλιαρίου θα έχουν την καθοδήγηση και τη συνεχή στήριξη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η κάλυψη των ατόμων από κάποιο ασφαλιστικό ταμείο, η παροχή βοήθειας θα συνεχίζεται για όσο διάστημα κρίνεται ότι υπάρχει ανάγκη. Το δικαίωμα παροχής υπηρεσιών από το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ θα επανεξετάζεται κάθε χρόνο από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου.

Σημειώνεται ότι το Κοινωνικό Φαρμακείο θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από χορηγίες και προσφορές. 

«Η ανάγκη να σταθούμε δίπλα σε όσους απειλούνται με περιθωριοποίηση είναι ελάχιστη πράξη ανθρωπισμού. Ο Δήμος, πιστεύοντας στην αξία του εθελοντισμού και στηρίζοντας εκτεταμένο πρόγραμμα εθελοντικών δράσεων, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα Κοινωνικό Φαρμακείο. Με τις δράσεις που αναπτύσσουμε, όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, την Εθελοντική Ενισχυτική Διδασκαλία, τα συσσίτια, τα δημοτικά ιατρεία διαμορφώνουμε ένα πλέγμα προστασίας σε αυτούς που πλήττονται περισσότερο από την κρίση, καλύπτοντας κενά των κεντρικών πολιτικών. Για μας κεντρικός στόχος είναι κάθε πολίτης της πόλης μας να αισθάνεται το δήμο δίπλα του», σημειώνει σε δήλωσή του ο Παντελής Βλασσόπουλος Δήμαρχος Ηρακλείου.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…