Άρθρο Localit 07 Μαΐου, 2012

Δήμος Γόρτυνας: Την Κυριακή 13 Μαΐου ο 7ος Δρόμος Θυσίας

Ένα ακόμη σπουδαίο αθλητικό γεγονός διοργανώνεται στο Δήμος Γόρτυνας, καθώς την προσεχή Κυριακή 13 Μαΐου 2012, θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Βαρβάρα του Δήμου Γόρτυνας, ο 7ος Δρόμος Θυσίας, μια εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη  των ανθρώπων που θυσίασαν τη ζωή τους στη Μάχη της Κρήτης. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί και η διαδρομή που θα ακολουθήσουν φέτος οι αθλητές αλλά και οι πεζοπόροι είναι διαφοροποιημένη σε σχέση με των προηγούμενων χρόνων, μιας και φέτος ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί επί ανωμάλου εδάφους, με τα 15 χιλιόμετρα της συνολικής απόστασης να είναι μοιρασμένα σε 8 χιλιόμετρα ανηφορικής διαδρομής και 7 χιλιόμετρα κατηφορικού δρόμου. Πιο αναλυτικά, οι αθλητές θα ξεκινήσουν από την εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, θα κατευθυνθούν δυτικά περνώντας από την περιοχή των Ασυρμάτων και θα φτάσουν στην περιοχή Αμουργιέλα, στις πρόποδες του όρους «Κουδούνι», εκεί που στις 20 Αυγούστου 1823, πραγματοποιήθηκε μια από τις μεγαλύτερες μάχες επί κρητικού εδάφους, ανάμεσα στους ντόπιους και τους Τούρκους. Κατόπιν οι συμμετέχοντες θα περάσουν  μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης και εν συνεχεία θα κατηφορίσουν με προορισμό την εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας όπου θα είναι κι ο τερματισμός. Η ίδια διαδρομή θα προσφερθεί και για πεζοπορία, δίνοντας σε όσους επιθυμούν να την ακολουθήσουν, ένα κίνητρο ώστε να γνωρίσουν τα απείρου κάλους τοπία πάνω στο βουνό. Επίσης την εν λόγο διαδρομή θα μπορέσουν να ακολουθήσουν και ποδηλάτες (εκτός συναγωνισμού), πάντα με σκοπό την εξερεύνηση και ευχαρίστηση του όμορφου περιβάλλοντος, με θέα σε Αιγαίο και Λιβυκό πέλαγος. Παράλληλα με των αγώνα των δεκαπέντε (15) χιλιομέτρων θα διεξαχθεί και αγώνας ενός (1) χιλιομέτρου σε άσφαλτο  για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Σε όλους τους συμμετέχοντες, εκτός από το αναμνηστικό μπλουζάκι, θα απονεμηθεί τιμητικός έπαινος και μετάλλιο, ενώ οι τρεις πρώτοι νικητές θα επιβραβευθούν επιπλέον  με κύπελλα. Όλοι οι αθλητές που θα τρέξουν τη διαδρομή των δεκατεσσάρων χιλιομέτρων, θα συμμετάσχουν σε μια κλήρωση με δώρα, δύο δωρεάν εισιτήρια (Ηράκλειο – Πειραιάς – Ηράκλειο) σε καμπίνα, προσφορά των Μινωικών Γραμμών. Επίσης, όσα παιδιά τρέξουν στην διαδρομή του ενός χιλιομέτρου θα συμμετάσχουν σε μια δεύτερη  κλήρωση όπου ο νικητής θα κερδίσει ένα ποδήλατο, προσφορά του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Βαρβάρας «Το Κέντρο της Κρήτης».

Κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά και μετά από αυτόν, οι παραβρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τον παραδοσιακό καλλιτέχνη Νίκο Ηλιάκη, νικητή στον ολυμπιακό διαγωνισμό μουσικής. Μετά τον αγώνα θα προσφερθεί μπουφές στους αθλητές και στο κοινό, προσφορά των φούρνων της Αγίας Βαρβάρας και των γυναικών-μέλη του Πολιτιστικός  &  Εξωραϊστικός Σύλλογος  Αγίας Βαρβάρας «Το Κέντρο της Κρήτης». 

Διοργανωτές:

Πολιτιστικός  &  Εξωραϊστικός Σύλλογος  Αγίας Βαρβάρας «Το Κέντρο της Κρήτης»

Περιφέρεια Κρήτης Περιφερική ενότητα Ηρακλείου 

Δήμος Γόρτυνας

Σύλλογος  Μαραθωνοδρόμων Ηρακλείου

Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης

Ενορία Αγίας Βαρβάρας

Ενορία  Πρινιά

Παγκρήτιος σύλλογος καλλιτεχνών

Σύλλογος Γεργιανών Ηρακλείου

 Πολιτιστικός Σύλλογος Πρινιά 

 

Οι αθλητές εκτός Κρήτης, που θα θελήσουν να συμμετάσχουν στον αγώνα μπορούν να έρθουν σε επαφή με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Βαρβάρας, Γιάννη Ρογδάκη, στο τηλέφωνο 6981279303, προκειμένου να τους εξασφαλιστούν οικονομικότερα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς Πειραιά προσφορά των ANEK LINES.

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…