Άρθρο Localit 25 Νοεμβρίου, 2013

Δήμος Ελευσίνας: Έγινε η παρουσίαση της προμελέτης για την ανάπλαση των παλαιών λατομείων

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013 η παρουσίαση της προμελέτης για την ανάπλαση των παλαιών λατομείων Ελευσίνας στη θέση Βλύχα. Η παρουσίαση έγινε στην αίθουσα του συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας από την τριμελή ομάδα των καθηγητών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, αποτελούμενη από τους: Α. Βοζάνη, Β. Ξένου, Κ. Μωραΐτη.

Οι μελετητές παρουσίασαν την πρότασή τους η οποία ήταν έντονα φορτισμένη από την επιρροή που άσκησε η ιστορία της πόλης και ο μύθος της Δήμητρας και της Κόρης. Όλες οι προτάσεις είχαν έντονο το στοιχείο της σύνδεσης της αρχαίας ιστορίας με τη σύγχρονη ζωή της πόλης.
Στη σύσκεψη ήταν παρών ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΔΙΑΖΩΜΑ και πρώην υπουργός Πολιτισμού Σταύρος Μπένος, ο οποίος στην εισαγωγική του ομιλία τόνισε τις προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει από το Δήμο Ελευσίνας, το Διάζωμα και την Προϊσταμένη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Ελευσίνας κ. Πόπη Παπαγγελή για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Ελευσίνας, πρόταση που περιλαμβάνει τον χώρο των παλαιών λατομείων, το αρχαίο δυτικό νεκροταφείο, τον αρχαιολογικό χώρο. Τόνισε επίσης πως η εταιρεία ΤΙΤΑΝ, δια στόματος του κ. Παπαλεξόπολου, έχει εκφράσει την επιθυμία να αναπλάσει το χώρο και να αποκαταστήσει κατά το δυνατόν τις καταστροφές που έχει επιφέρει στις αρχαιότητες η λειτουργία του εν λόγω εργοστασίου.
Παραβρίσκονταν επίσης στη σύσκεψη ο διευθυντής του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ Ελευσίνας κ. Σαμοθράκης και άλλα στελέχη της εταιρείας, η οποία χρηματοδότησε την προμελέτη.
Μετά την εισήγηση των μελετητών το λόγο πήραν οι παρευρισκόμενοι πολίτες για τη διατύπωση ερωτήσεων και απόψεων σχετικά με τις προτάσεις. Από πολλούς εκφράστηκαν αμφιβολίες για τις προθέσεις του ΤΙΤΑΝ καθώς και απόψεις ότι η προμελέτη είναι ελλειπής καθώς δεν δίνει μια συνολική πρόταση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν στην παραλιακή ζώνη, τα διαλυτήρια των πλοίων, το δημοτικό ΚΔΑΥ, κλπ. Εκφράστηακν ακόμη οι απόψεις ότι η μελέτη είναι τόσο προωθημένη που μάλλον γίνεται ουτοπική και πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί.
Τόσο οι καθηγητές του ΕΜΠ τόνισαν ότι η προμελέτη αυτή αφορά το συγκεκριμένο χώρο, γιατί αυτός ο χώρος τους ανατέθηκε να μελετήσουν. Ο αντιδήμαρχος Ελευσίνας Γαβριήλ Καμπάνης ανέφερε πως η πρόταση είναι ανοικτή σε προτάσεις και απόψεις και θα επανέλθει προς συζήτηση σε νέα σύσκεψη σε ένα περίπου δίμηνο.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…