Άρθρο Localit 03 Απριλίου, 2012

Δήμος Έδεσσας: Εγκρίθηκε ο βιολογικός και το αποχετευτικό της Άρνισσας

Μία ακόμη σημαντική εξέλιξη στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών αποτελεί η ένταξη του έργου «Αποχέτευση Άρνισσας και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων» στο ΕΣΠΑ.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου την Παρασκευή, 30 Μαρτίου, υπέγραψε το σύμφωνο αποδοχής των όρων απόφασης ένταξης του έργου, που είναι ουσιαστικά η αποδοχή της ένταξης του έργου στον Άξονα για την Αναβάθμιση και Κατασκευή Νέων Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη».

Η μελέτη του έργου είχε κάποια προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά, μετά την συνεργασία που είχε ο Δήμαρχος και τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας, με τους αρμόδιους της Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη». Αμέσως μετά τη διευθέτηση των προβλημάτων και την αποστολή της μελέτης στην τελική της μορφή ελήφθησαν οι τελευταίες αδειοδοτήσεις και εντάχθηκε το έργο.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 5.638.900 € και περιλαμβάνει την κατασκευή βιολογικού καθαρισμού και αποχετευτικού δικτύου. Θα κατασκευαστούν 9.360 μέτρα εσωτερικού και 1.700 μέτρα εξωτερικού δικτύου για τη σύνδεση του οικισμού με την προς κατασκευή εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, ενώ η συνολική δυναμικότητα της εγκατάστασης θα είναι 5.100 κατοίκων. Επιπλέον προβλεπεται κόστος για τις αρχαιολογικές εργασίες που απαιτούνται για τις εκσκαφές και συνδέσεις των υποδομών με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο για την προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας, που ήταν πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας αλλά και της αυτοδιοίκησης, που με την ένταξή του στο ΕΣΠΑ θα πραγματοποιηθεί σε δύο περίπου χρόνια, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…