Άρθρο Localit 03 Ιουλίου, 2012

Δήμος Δράμας:Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα «Ελευθέρια 2012»

Το φετινό πρόγραμμα των «Ελευθερίων» ήταν ένα ταξίδι στους πολιτισμούς της πόλης μας, ένα ταξίδι στο διαφορετικό αλλά και το δικό μας. Γιατί κάθε διαφορετικό στη Δράμα είναι κομμάτι της ψυχής μας.

 

      Η πολυπολιτισμικότητα της Δράμας αποτελεί την κοιτίδα του πολιτισμού μας, τον πλούτο της πόλης μας. Αυτό είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής μας Η αρμονική συμβίωση, η κοινή συνεισφορά, το πάντρεμα του διαφορετικού και ο σεβασμός σε όλους.

 

      Το υπέροχο αυτό ταξίδι στους πολιτισμούς της πόλης μας στο πλαίσιο  των Ελευθερίων 2012 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία χθες Δευτέρα 2 Ιουλίου  υπό το φώς της πανσελήνου και σε μία ιδιαίτερα θερμή και χορωδιακή ατμόσφαιρα στο θεατράκι Σωκράτης Δημητριάδης. Στις 13 ημέρες των εκδηλώσεων προς τιμήν της απελευθέρωσης της Δράμας, στους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι, χιλιάδες επισκέπτες βρήκαν ένα δροσερό αλλά και απολαυστικό καταφύγιο αφού είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν αμέτρητες μουσικές, χορευτικές  και εικαστικές παρουσιάσεις. 

       Ένα πραγματικό πολιτισμικό πανόραμα  τα Ελευθέρια του 2012,   έκαναν τους  Δραμινούς και τους επισκέπτες  από την ευρύτερη περιοχή,  να χειροκροτήσουν θερμά τους ανθρώπους της τέχνης,  του πολιτισμού και των γραμμάτων. Όλοι τους έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό συμμετέχοντας στις   εκδηλώσεις και τιμώντας την απελευθέρωση της Δράμας.

      Ο Δήμος Δράμας θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα όλους τους συμπολίτες μας για την ανταπόκριση και την συμμετοχή τους.

      Ακόμη θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά για την συνεργασία τους,   το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ, τη Β/θμια Εκπαίδευση,  την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας, τα μουσικά σχήματα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας,  τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Δράμας,  τους φορείς ΑΜΕΑ, το Μουσικό Σχολείο,  το Θ.Χ.Π. Δράμας, την Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι. την Φιλοτελική Εταιρεία Δράμας, τον σκακιστικό σύλλογο Γαλαξίας, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ,  τους Τιτάνες, τον Ερμή Δράμας, τον Γυμναστικό Σύλλογο Δράμας, τους συλλόγους αντισφαίρισης, τα νεανικά συγκροτήματα Air Astrons και 7th Freauency, τους Κρόκο και Λίνο, τον φωτογράφο Milan Pitlach, τον συγγραφέα Μιχάλη Πατένταλη, την Ζωγράφο Στέλλα Αμπαρτζή.

      Τις  Χορωδίες των  ΚΑΠΗ Ξηροποτάμου, ΚΑΠΗ Δράμας,  Α/Θμιας Εκπαίδευσης,  Αμβρυσσός Διστόμου, Μικτή Χορωδία Δήμου Δράμας,   Μουσικό Σύνολο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας και Μικτή Χορωδία του Μουσικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Απόλλων» Ορεστιάδας.

      Τους πολιτιστικούς συλλόγους Λύκειο Ελληνίδων Δράμας, «Οι Κομνηνοί» Δράμας, «Παναγία Σουμελά» Μικροχωρίου,  Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Αμισού,  Σύλλογος Σαρακατσάνων Ν. Δράμας «Το Τσελιγκάτο»,  Μουσικοδραματικός  Σύλλογος  Χωριστής «Η Αναγεννηθείσα Μακεδονία».,   Κέντρο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Αν. Μακεδονίας,  Μουσικοδραματικός Σύλλογος «Απόλλων Κ. Αγρού»,  Πολιτιστικός Σύλλογος Νικοτσάρα, Θρακική Εστία Δράμας, Παμμικρασιατικός Σύλλογος Δράμας, Σύλλογος Εβριτών Ν. Δράμας «Ο Έβρος»,  Πανηπειρωτική Ένωση Ν. Δράμας,  Σύλλογος Κρητικών Ν. Δράμας «Η Μεγαλόνησος», Πολιτιστικός Σύλλογος  Καλλιφύτου, Ακρίτες Ν. Κρώμνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Μυλοποτάμου, Πολιτιστικός Σύλλογος Διποτάμων,  Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαδικού, Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Μοναστηρακίου,  Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Προσοτσάνης «Ο Μέγας Αλέξανδρος»,   Μορφωεκπολιτιστικός Σύλλογος Ξηροποτάμου,  Ένωση Χορευτών Δράμας «Ο Πυρρίχιος», Χορευτική Ομάδα του Αρχείου Ιστορίας & Τέχνης της Καισάρειας Κοζάνης.

      Επίσης την Ανδρεναλίνη tv της ΕΤ3, τον Δήμο Προσοτσάνης, τους συντελεστές της διοργάνωσης του φεστιβάλ Γκράφιτι, και skate board.

      Τέλος σε όλους όσους συνετέλεσαν  για την πραγματοποίηση αυτού του ανεπανάληπτου ταξιδιού στους πολιτισμούς αυτής της ανεπανάληπτης γιορτής.

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…