Άρθρο Localit 09 Αυγούστου, 2012

Δήμος Δράμας : 170 νήπια θα φιλοξενηθούν δωρεάν στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

Με στόχο την ουσιαστική διευκόλυνσή στις εργαζόμενες αλλά και άνεργες μητέρες, ο Δήμος Δράμας εντάχθηκε πέρσι για πρώτη φορά στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) καλύπτοντας εξ ολοκλήρου  τις δαπάνες  127  νηπίων από τα  478 που φιλοξενήθηκαν στους Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς απαλλάσσοντας  από το σχετικό κόστος τις οικογένειές τους.

      Ο Δήμος μας φέτος  αναγνωρίζοντας τις αυξημένες ανάγκες των συνδημοτών μας εξασφάλισε από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ μεγαλύτερα κονδύλια καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες μεγαλύτερου αριθμού γονέων και νηπίων.  Συγκεκριμένα φέτος σε 170 νήπια θα καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου το κόστος φιλοξενίας.

      Το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ στοχεύει στην αύξηση της απασχολησιμότητας και της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στην εργασία, μέσω της παροχής θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας των τέκνων τους και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εθνικούς πόρους.

      Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης ανέφερε: «Η ανταπόκριση του Δήμου στις ανάγκες των συνδημοτών μας συνεχίζεται με στόχο να εγκριθεί ακόμη μεγαλύτερος αριθμός νηπίων που θα φιλοξενηθούν στους Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς χωρίς κόστος για τις οικογένειές τους. Συγχρόνως όμως ο Δήμος προχωρά και σε νέες υποδομές με νέους παιδικούς σταθμούς για να καλυφθούν οι ανάγκες φιλοξενίας όλων των νηπίων του Δήμου όχι μόνο στην παρούσα φάση αλλά και στα επόμενα χρόνια. Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα θεμελιώθηκε ο 1ος, στην περιοχή της Ν. Κρώμνης, από τους 3 νέους παιδικούς σταθμούς που θα δημιουργηθούν και επίσης εξασφαλίστηκαν 550.000 ευρώ για τον πλήρη εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων παιδικών σταθμών.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…