Άρθρο Localit 19 Ιουνίου, 2012

Δήμος Διονύσου: Απαραίτητος ο άμεσος καθαρισμός όλων των οικοπέδων αλλά και η ετοιμότητα φορέων και συμπολιτών για την πρόληψη των πυρκαγιών

Από το Δήμο Διονύσου επισημαίνεται για μία ακόμη φορά η υποχρέωση των πολιτών (σ.σ. σε όσους δεν το έχουν ήδη πράξει) για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους από ξερά χόρτα και απορρίμματα που μπορούν να αποτελέσουν αιτία ανάφλεξης.

Ήδη από τον Δήμαρχο Διονύσου κ. Γιάννη Καλαφατέλη και την Πολιτική Προστασία του Δήμου, δόθηκε εντολή στη Δημοτική Αστυνομία να προχωρήσει στον εντοπισμό και την καταγραφή όλων των οικοπέδων που χρειάζονται άμεσο καθαρισμό και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Σε περιόδους υψηλού κινδύνου και όταν υπάρχει συνδυασμός αυξημένης θερμοκρασίας και δυνατών ανέμων, απαιτείται ετοιμότητα και υπευθυνότητα από όλους μας, φορείς και πολίτες.

Ο καθαρισμός των οικοπεδικών χώρων είναι άκρως απαραίτητος για την πρόληψη πυρκαγιών που οφείλονται σε επιπολαιότητα και σε αμέλεια. Είναι αδήριτη ανάγκη να καθαριστούν οι χώροι αυτοί που αποτελούν ίσως την πιο σοβαρή απειλή για εκδήλωση φωτιάς.

Για το λόγο αυτό παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, διότι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών είναι φέτος ιδιαίτερα αυξημένος λόγω των επίδρασης των έντονων βροχοπτώσεων που ευνόησαν τη βλάστηση και που όπως όλοι γνωρίζουμε, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, ξερόχορτα, κλαδιά και σκουπίδια μετατρέπονται σε εύφλεκτο υλικό.

Η προστασία του δασικού πλούτου του τόπου μας και των περιουσιών των πολιτών, είναι υπόθεση όλων μας.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…