Άρθρο Localit 19 Μαρτίου, 2012

Δήμος Διδυμοτείχου: Ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις επικείμενες συγχνωνεύσεις υποκαταστημάτων ΙΚΑ

ΟΜΟΦΩΝΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Διδυμοτείχου , σε τακτική συνεδρίασή του που έγινε την Τετάρτη 29 – 2 – 2012 , με την παρουσία του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου , Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ , καθώς και όλων των φορέων και Συλλόγων του Δήμου Διδυμοτείχόυ 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ 

« Κατόπιν πληροφοριών μας, σύμφωνα  με το καινούργιο οργανόγραμμα του ΙΚΑ επίκεινται συγχωνεύσεις υποκαταστημάτων πανελλαδικά.

Συγκεκριμένα στο Νομό Έβρου προτείνεται η συγχώνευση υποκαταστημάτων , ώστε να παραμείνουν μόνο δύο στο Ν.Έβρου. Αυτό έχει ήδη προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των φορέων και κατοίκων της περιοχής Διδυμοτείχου.

Δυστυχώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα του κλεισίματος των Δημοσίων Υπηρεσιών στο Νομό μας, κυρίως δε στο Διδυμότειχο: ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΔΕΗ, ΔΟΥ, Συγχωνεύσεις Διοικήσεων Νοσοκομείων Διδ/χου και Αλεξ/πολης και . . . έπεται συνέχεια: υποκαταστήματα ΙΚΑ , ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ, ΓΡΑΦΕΙΑ  ΟΑΕΔ.

Ο Ν. Έβρου θα πρέπει να θωρακιστεί σε όλους τους Καλλικρατικούς  Δήμους με: Δημόσιες Υπηρεσίες, παρεχόμενη εκπαίδευση, υγεία και κίνητρα παραμονής των  κατοίκων (κυρίως από Σουφλί και πάνω). Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ούτε είμαστε διατεθειμένοι να μας καταντήσουν έτσι.

Ζητάμε να μην καταργηθεί κανένα υποκατάστημα ΙΚΑ στον Έβρο, όπως και καμία άλλη Δημόσια Υπηρεσία. Αλλωστε, σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα, νομοί με μισή έκταση του Ν.Έβρου διατηρούν δύο υποκαταστήματα.

Σε ότι αφορά το υποκατάστημα ΙΚΑ ΔΙΔ/ΧΟΥ:

Ιδρύθηκε το 1952 και από το 2008 στεγάζεται σε νεόκτιστο ιδιόκτητο κτίριο –κόσμημα για το ΙΚΑ, πανελλαδικά με εμβαδό  2.500 τ.μ. και άλλα τόσα τ.μ. υπόγειο, άνετο πάρκινγκ  και με όλες τις προδιαγραφές που έχει θέσει το ίδιο το ίδρυμα. Εξυπηρετεί 970 επιχειρήσεις, 8.000 ασφαλισμένους, 1.100 συνταξιούχους σε πληθυσμό 40.000  κατοίκων.

Επομένως, πρότασή μας: ΙΚΑ και ΕΟΠΠΥ  μπορούν να λειτουργήσουν εύρυθμα στο συγκεκριμένο κτίριο του Διδυμοτείχου. Επίσης , προτείνουμε την αναβάθμιση του υποκαταστήματος Διδυμοτείχου με: α) τη δημιουργία Κέντρου Απονομών Συντάξεων του Νομού Έβρου (αντί να είναι στην Αλεξ/πολη) και β) την άμεση λειτουργία του ΚΕΠΑ Διδυμοτείχου (Επιτροπή Αναπηρίας).

Ανάλογα με τις απαντήσεις που θα δοθούν από το αρμόδιο Υπουργείο, θα ενημερωθούν άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και κάτοικοι της περιοχής, τους οποίους ζητάμε να είναι σε επαγρύπνηση για πιθανή κλιμάκωση ενεργειών και κινητοποιήσεών μας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζουμε έκτακτη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς , την ερχόμενη εβδομάδα.

Δε θα ανεχθούμε άλλη υποτίμηση, από κανέναν. 

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΕΒΡΟΥ »        

 

                                          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                         ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                      ΠΕΤΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…