Άρθρο Localit 20 Δεκεμβρίου, 2013

Δήμος Αθηναίων: Υπογραφή μνημονίου με το Ωδείο Αθηνών

Η ανάδειξη του Ωδείου Αθηνών σε στρατηγικό εταίρο του δήμου Αθηναίων στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης, προβλέπεται στο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, με τον πρόεδρο του Ωδείου Αθηνών, κ. Νίκο Τσούχλο.

Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Αθήνας, διαπνέεται από την πρόθεση του δήμου Αθηναίων να ενισχύσει τις υποδομές, τη λειτουργία και το σημαντικό έργο του Ωδείου Αθηνών και την ένταξή τους στις συνολικές λειτουργίες της πόλης.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να προσφέρει ιδιαιτέρως δημιουργικές λύσεις και το Ωδείο Αθηνών μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο στρατηγικό εταίρο» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας ότι «με το μνημόνιο συνεργασίας η Αθήνα μπορεί να αναδειχθεί σε συντονιστή των πολιτιστικών δράσεων που πραγματοποιούνται σήμερα στην πρωτεύουσα, με στόχο την ανάδειξη της Αθήνας ως μοναδικού προορισμού και αφ’ ετέρου την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε ένα πλούσιο διαρκώς ανανεούμενο πεδίο πολιτιστικών ευκαιριών».

Από την πλευρά του, ο κ. Νίκος Τσούχλος μίλησε για τη σημασία της στρατηγικής συνέργειας με το δήμο Αθηναίων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η πόλη της Αθήνας είναι φορέας ενός πολύτιμου πολιτιστικού αποθέματος, με σημαντική δυναμική που συχνά επισκιάζεται από προβλήματα και δυσλειτουργίες. Πιστεύουμε πως η συνεργασία με το δήμο Αθηναίων θα ενισχύσει το πολιτιστικό στίγμα της πρωτεύουσας, θα διευρύνει την πρόσβαση των δημοτών στα πολιτιστικά αγαθά και θα συντελέσει στον εμπλουτισμό της αξιόλογης πολιτιστικής και κοινωνικής προσφοράς του Δήμου. Το Ωδείο Αθηνών, το οποίο εδώ και ενάμιση αιώνα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα μουσικά και θεατρικά πράγματα, φιλοδοξεί μέσα από αυτή τη συνεργασία να επιστρέψει τα «δώρα» του στην πόλη».

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…