Άρθρο Localit 30 Δεκεμβρίου, 2013

Δήμος Αθηναίων: Σύσκεψη με στελέχη της ΕΛΑΣ για την κατάσταση στην πόλη

δήμος ΑθηναίωνΗ κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και του γενικού διευθυντή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, υποστράτηγου, Κώστα Μιχαιρίνα.

Ο κ. Καμίνης, κατά την πρώτη συνάντηση που έγινε σε κλίμα συνεννόησης και διάθεσης συνεργασίας, έθεσε το ζήτημα της επιτακτικής ανάγκης για ευταξία στην πόλη της Αθήνας, με αιχμή την αντιμετώπιση της παράνομης και αντικοινωνικής στάθμευσης αυτοκινήτων, καθώς και του ελέγχου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των κενών που άφησε πίσω της.

Συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας σε αρμοδιότητες που ασκούν παράλληλα η Ελληνική Αστυνομία και ο δήμος Αθηναίων, και συμφωνήθηκε η ανάγκη δράσης τόσο στο ζήτημα της παράνομης στάθμευσης όσο στον περιορισμό του παράνομου εμπορίου, του ελέγχου στη λειτουργία των οίκων ανοχής, των λαϊκών αγορών, καθώς επίσης και της καταστρατήγησης των κανόνων κατάληψης κοινόχρηστου χώρου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν από την πλευρά του δήμου Αθηναίων, ο γενικός γραμματέας, Θεόδωρος Λιβάνιος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες και από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, ταξίαρχος Γιώργος Αρκουμάνης, ο Διευθυντής της Τροχαίας Αττικής, Πέτρος Κωνσταντής, ο προϊστάμενος του τμήματος Γενικής Αστυνόμευσης, Νίκος Σωτηρόπουλος και ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, Γιώργος Διαμαντόπουλος.

 

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…