Άρθρο Localit 26 Ιουλίου, 2012

Δήμος Αθηναίων: Συνάντηση Γ. Καμίνη-Ε.Λιβιεράτου. Μετεγκατάσταση του ΥΠΕΚΑ στο ΜΙΝΙΟΝ

Θέματα συνεργασίας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με τον δήμο Αθηναίων ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού, κ. Ευάγγελου  Λιβιεράτου με τον δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη που  πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Μετά τη συνάντηση ο  δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γ. Καμίνης δήλωσε:

«Κατ’ αρχάς  να ευχαριστήσω τον κύριο υπουργό, τον κ.  Λιβιεράτο, για την πρωτοβουλία του  να έρθει να μας επισκεφτεί στο δημαρχιακό μέγαρο. Πληροφορήθηκα και επίσημα  πλέον αυτό το χαρμόσυνο νέο, ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, βία στις αρχές  του επόμενου έτους, θα έχουν εγκατασταθεί οι υπηρεσίες του υπουργείου  Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην περιοχή της Ομόνοιας (στο  παλιό ΜΙΝΙΟΝ), που είναι μια περιοχή που ξέρουμε τα προβλήματα που έχει. Η  πρωτοβουλία αυτή του υπουργείου είναι μια έμπρακτη ενθάρρυνση του δήμου,  συμπαράστασης του έργου όλων μας, στο καθήκον που έχουμε να ανατάξουμε το  ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης. Το ότι θα έρθουν 1.300 άνθρωποι  εδώ  να εργαστούν θα προσφέρει ζωή, αυτό που θέλουμε. Ζωή, κίνηση, ζωντάνια στο  κέντρο. Το κέντρο δεν έχει μόνο προβλήματα αστυνόμευσης, έχει  γενικότερα  προβλήματα. Τα προβλήματά του δεν θα λυθούν μόνο με την αστυνόμευση, και αυτή  είναι απαραίτητη αλλά θα λυθούν και με μια γενικότερη πολιτική.

– Είναι μια  συμβολική ή πραγματικά ουσιαστική κίνηση και αν υπάρχει προοπτική εξ όσον  γνωρίζεται να έρθουν και άλλες υπηρεσίες στο κέντρο;

– Πρώτα απ’  όλα είναι και συμβολική αυτή η κίνηση. Είναι η πρώτη ενέργεια μιας κρατικής  υπηρεσίας, εκεί που έχουμε ένα κύμα φυγής το οποίο προσπαθούμε να  αναχαιτίσουμε. Από αυτήν την άποψη εκπέμπει ένα πολύ ισχυρό συμβολικό και  πολιτικό μήνυμα: οι υπηρεσίες να επιστρέψουν στο κέντρο της πόλης. Και φυσικά  αυτό θα έχει και θετικές επιπτώσεις: θα τονώσει τη ζωή και την εμπορική  κίνηση.

Προσπαθούμε να  αναχαιτίσουμε την απομάκρυνση δημοσίων υπηρεσιών από το κέντρο. Δεν είναι  παράλογες κάποιες τάσεις αποχώρησης. Γιατί ορισμένες υπηρεσίες πληρώνουν πολύ  υψηλά ενοίκια και υπάρχει ανάγκη εξορθολογισμού της λειτουργίας τους και να  μετεγκατασταθούν αλλού. Αλλά θα πρέπει να το δούμε το ζήτημα ακόμη και από  οικονομική σκοπιά, γιατί το να ερημώσει το κέντρο της  Αθήνας αυτό επιδεινώνει  την οικονομική θέση της χώρας γενικότερα. Οπότε μη το βλέπουμε βραχυπρόθεσμα  το ζήτημα, πρέπει να το δούμε μεσοπρόθεσμα και με την προοπτική της ανάταξης  της Αθήνας».

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…