Άρθρο Localit 08 Δεκεμβρίου, 2011

Δήμος Αθηναίων: Η Αθήνα Γιορτά-ΖΕΙ

Κάλεσμα για τον στολισμό των φυσικών δέντρων της πλατείας Συντάγματος 

Οι φετινές Χριστουγεννιάτικες γιορτές γίνονται υπόθεση της πόλης, υπόθεση όλων –και, πρωτίστως των παιδιών! Το φετινό μήνυμα των Χριστουγέννων για την Αθήνα είναι μήνυμα αλληλεγγύης και συλλογικότητας. Τα παιδιά, με τη δική τους συμμετοχή θα δώσουν την πραγματική εικόνα της Αθήνας, μιας πόλης ξεχωριστής, δυναμικής, νεανικής και όχι υπερφίαλης, που αγαπάει τις νεραντζιές της και όχι τα πανύψηλα χριστουγεννιάτικα «δέντρα». Φέτος ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε αντί του «επιβλητικού» δέντρου, να δώσει ψυχή στο Σύνταγμα με τη βοήθεια και τον αυθορμητισμό των παιδιών.

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, 11 το πρωί με 1 το μεσημέρι, καλούμε τα παιδιά της πόλης μας να έρθουν στο Σύνταγμα και με τον δικό τους τρόπο, με μουσικές και με πολλά δώρα, να στολίσουν μαζί μας τα φυσικά δέντρα της πλατείας Συντάγματος. Ήδη, μαθητές δημοτικών σχολείων του Δήμου της Αθήνας  έχουν αναλάβει να φτιάξουν χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά με τα οποία θα διακοσμήσουν τα φυσικά δέντρα της  πλατείας. Προσκαλούμε όλα τα παιδιά της πόλης να στείλουν ένα μήνυμα ελπίδας με τη φαντασία, το κέφι, τη δημιουργία, το χαμόγελο και τη χαρά τους τα φετινά Χριστούγεννα. Ταυτόχρονα θα τοποθετηθεί στην πλατεία Συντάγματος εικαστική εγκατάσταση από ανακυκλώσιμα υλικά, φτιαγμένη από τους φοιτητές της σχολής ΑΚΤΟ, εμπνευσμένη από την ιδέα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, δημιουργώντας έτσι ένα γιορτινό σύνολο με τη φρεσκάδα και τη φαντασία των νέων καλλιτεχνών.

Στις 6 το απόγευμα ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα δώσει το σύνθημα για να αρχίσει η χριστουγεννιάτικη Γιορτή της Πόλης. Σας περιμένουμε να φωταγωγήσουμε μαζί την Αθήνα, με μια έκπληξη για μικρούς και μεγάλους.

Συνεχή ενημέρωση για τις χριστουγεννιάτικες δράσεις από την ιστοσελίδα www.christmasinathens.gr  αλλά και τη σελίδα μας στο facebook: “Η Αθήνα ΓιορτάΖΕΙ”-www.facebook.com/christmasinathens2011

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Τύπου του «Αθήνα 9.84»  (Ελένη Σούρδη, Κωνσταντίνα Καλλιαντζή) στα τηλέφωνα 2103409241–2 και 2103409254 και στο email: press.office@athina984fm.gr

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…