Άρθρο Localit 03 Δεκεμβρίου, 2013

Δήμος Αθηναίων: Εντυπωσιασμένη δήλωσε απο τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας η Επίτροπος Cecilia Malmström

Τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, την κοινωνική δομή που από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της-τον Ιούνιο του 2012-στηρίζει περισσότερες από 3.500 οικογένειες, επισκέφθηκε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων κυρία Cecilia Malmström, η οποία και ξεναγήθηκε από τον δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ενημέρωσε την κα. Malmström για τον τρόπο λειτουργίας του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών, καθώς και για την ευρύτερη κοινωνική πολιτική του δήμου, που στηρίζει ευπαθείς ομάδες, άστεγους και μαθητές της πόλης.

«Τώρα που  η ανεργία διογκώνεται πολλές οικογένειες, οι οποίες ζούσαν μια κανονική ζωή πριν από μερικούς μήνες, διολισθαίνουν στη φτώχεια, οπότε είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρχει ένας θεσμός, όπως ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας , για να στηρίζει ο δήμος αυτούς τους ανθρώπους στις πιο βασικές ανάγκες τους, δηλαδή με αγαθά πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, ρούχα, βιβλία για τα παιδιά, σχολικά είδη, έπιπλα, σε μια μόνιμη και σταθερή βάση» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων και επεσήμανε ότι όλα αυτά τα είδη προέρχονται κυρίως από δωρεές, είτε από μεγάλες επιχειρήσεις, είτε από απλούς ιδιώτες.

Ο κ. Καμίνης ευχαρίστησε την κα. Malmström και υπογράμμισε το ενδιαφέρον των ευρωπαίων θεσμικών παραγόντων, σημειώνοντας ότι με την επίσκεψη αυτή, όπως και με τις πρόσφατες επισκέψεις στον Κόμβο του κ. Πέερ Σταϊνμπουργκ, της υπουργού Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Βόρειας Βεστφαλίας Ρηνανίας, κυρίας Ανγκέλικα Σβαλ Ντίρεν, της συμπροέδρου των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο κυρίας Ρεμπέκα Χάρμς, καθώς και του κ. Ανρί Μαλόζ, προέδρου της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και των Ενώσεων Ευρωπαίων Εργοδοτών, όχι μόνο αναγνωρίζεται διεθνώς η νεοσύστατη δομή του δήμου Αθηναίων αλλά και η σημασία της έμπρακτης στήριξης και συμμετοχής.

Η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία συνοδευόταν από τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Ελλάδα, κ. Πάνο Καρβούνη,  δήλωσε εντυπωσιασμένη για την αποτελεσματικότητα των δομών κοινωνικής στήριξης του δήμου Αθηναίων , αναγνωρίζοντας τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Ανακοίνωσε ότι «την άλλη εβδομάδα θα έρθει στην Αθήνα ο Επίτροπος,  κ. Χαν, αρμόδιος για τα θέματα των ευρωπαϊκών πόρων και θα συζητήσει με το δήμαρχο Αθηναίων ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα το οποίο υπάρχει για την αποκατάσταση της Αθήνας με την αξιοποίηση όλων των ευρωπαϊκών πόρων».

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε εκτενώς στις κοινωνικές δομές του δήμου, επισημαίνοντας πέραν της λειτουργίας του Κόμβου, που στηρίζει έμπρακτα περισσότερους από 10.000 συμπολίτες μας, τους χώρους φιλοξενίας άστεγων πολιτών, το ρόλο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων για τους άπορους συμπολίτες μας, καθώς και το πρόγραμμα καθημερινής σίτισης έως και 1200 μαθητών ολοήμερων σχολείων της Αθήνας.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…