Άρθρο Localit 06 Δεκεμβρίου, 2013

Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης :Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο «Άστρον» στα Λεχαινά

Μια ξεχωριστή γιορτή υποδοχής του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους στήθηκε το πρωί της 5ης Δεκεμβρίου 2013 στο κινηματοθέατρο «Άστρον» στα Λεχαινά, στα πλαίσια του προγράμματος των προβολών ταινιών για τη μαθητιώσα νεολαία του Δήμου.

 

Οι προβολές σημαντικών ταινιών (μικρού και μεγάλου μήκους) έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013.

 

Το πρωί της Πέμπτης, λίγο πριν την έναρξη της προβολής της εξαιρετικής ταινίας Vitus του Fredi Murer, στο κινηματοθέατρο «Άστρον», υποδέχθηκαν τους μαθητές του Γενικού Λυκείου των Λεχαινών και απεύθυναν έναν σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Δημήτριος Αρβανίτης, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας κ. Δημήτρης Σπύρου, ο αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού αντιδήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Χρήστος Ζαφειρόπουλος και ο αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Κόλλιας.

 

Με αυτή την συμβολική κίνηση, η ηγεσία του Δ. Ανδραβίδας-Κυλλήνης θέλησε να καλωσορίσει τους συντελεστές του Φεστιβάλ χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία για την προβολή των ταινιών  ως μια σημαντική ευκαιρία για τους μαθητές και συνολικά την κοινωνία να έρθει σε επαφή με την κουλτούρα και τον πολιτισμό άλλων χωρών, οι οποίες συμμετέχουν σε αυτή την Διεθνή γιορτή που φέρνει κοντά τους νέους ανθρώπους απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

 

Σημειώνεται, τέλος, ότι όλες οι ταινίες έχουν στο επίκεντρο την παιδική και νεανική ηλικία και διέπονται από τις αρχές που έχουν θεσπίσει η UNICEF και η UNESKO για το παιδικό και νεανικό κινηματογράφο οι βασικές από τις οποίες είναι οι εξής:

Έμπνευση από αγάπη για τον άνθρωπο, τη ζωή και τη φύση.

Αναπτύσσουν την κριτική και δημιουργική σκέψη των νέων.

Βοηθούν στην αλληλοκατανόηση ανθρώπων με διαφορετική κουλτούρα.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…