Άρθρο Localit 28 Δεκεμβρίου, 2011

Δήμος Αλεξάνδρειας:Εφαρμογή προγράμματος τηλεϊατρικής

Με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των δημοτών, ο δήμος Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ και το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας ξεκίνησε την υλοποίηση Προγράμματος Τηλεϊατρικής. Η πρώτη  επίσκεψη  ήταν προγραμματισμένη για τις 15 Δεκεμβρίου, στο δημοτικό Ιατρείο Νεοκάστρου και στο ΚΑΠΗ Μελίκης.  Το Πρόγραμμα απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και σε άτομα που θεωρούνται «υψηλού κινδύνου» (άνδρες ηλικίας 40 – 60 ετών, παχύσαρκοι, νέοι που αθλούνται ή πρόκειται να αθληθούν, κ.λπ.) και στοχεύει στην έγκαιρη διάγνωση ασθενειών.

Με τις ειδικές συσκευές καταγραφής βιολογικών σημάτων με τις οποίες  είναι εφοδιασμένος ο δήμος Αλεξάνδρειας, θα πραγματοποιούνται εντελώς δωρεάν εξετάσεις ηλεκτροκαρδιογραφήματος, ελέγχου αναπνευστικής λειτουργίας για την πιθανότητα άσθματος, παρακολούθησης των επιπέδων γλυκόζης, χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, μέτρησης του επιπέδου οξυγόνου και παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης, στους δημότες. Οι εξετάσεις θα γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με επισκέψεις νοσηλευτικού προσωπικού σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες του δήμου.

Τα αποτελέσματα όλων των μετρήσεων-εξετάσεων, θα μεταδίδονται με απόλυτη ασφάλεια και εχεμύθεια στο Ιατρικό Αθηνών, όπου στη συνέχεια εξειδικευμένοι ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων του Ιατρικού Αθηνών, θα αποστέλλουν, εξατομικευμένα και με διασφάλιση του ιατρικού απορρήτου, γνωματεύσεις και ιατρικές συμβουλές σε κάθε εξεταζόμενο όταν διαπιστώνεται ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…