Άρθρο Localit 23 Μαΐου, 2012

Δήμος Αιγάλεω: Εγκαίνια της 10ης Ανθοκομικής Έκθεσης

Εκατοντάδες κόσμου παραυρέθηκαν στα εγκαίνια της 10ης Ανθοκομικής Έκθεσης που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 20 Μαϊου. 

Πολίτες από το Αιγάλεω και από τις γύρω περιοχές της Δυτικής Αθήνας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου Αιγάλεω και βρέθηκαν στο Άλσος, το γνωστό Μπαρουτάδικο, προκειμένου να περιηγηθούν στην Έκθεση και να πάρουν χρήσιμες πληροφορίες για τον όμορφο κόσμο των λουλουδιών από τους εκθέτες ανθοπαραγωγούς. 

Η έκθεση ξεκίνησε στις 18 Μαϊου και θα ολοκληρωθεί στις 3 Ιουνίου. 

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Δημομελέτη οι φετινοί επισκέπτες είναι τριπλάσιοι από πέρσι. 

Τα εγκαίνια της 10ης Ανθοκομικής Έκθεσης πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Χρήστος Καρδαράς ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε : 

«Σας καλωσορίζω στην 10η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Αιγάλεω. 

Σας υποδεχόμαστε στην γιορτή των λουλουδιών που αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη μας αλλά και για την Δυτική Αθήνα .

Ευχαριστώ όλες και όλους σας που είστε απόψε εδώ . 

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας που επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο ότι ο Ανοιξιάτικος αυτός θεσμός αγκαλιάζεται κάθε χρόνο με περισσότερη αγάπη από όλο και περισσότερους  πολίτες. 

Καλώ μικρούς και μεγάλους να επισκεφθούν την 10η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Αιγάλεω και να αξιοποιήσουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Αλσος , που για μας , για την πόλη του Αιγάλεω αποτελεί ένα πραγματικό περιβαλλοντικό στολίδι .   

Τέτοιες εκθέσεις δίνουν την δυνατότητα στους παραγωγούς να εκθέτουν τα προϊόντα τους και να ενισχύσουν καλύτερα τις δυνατότητες προώθησής τους. 

Ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να ενημερωθούν και να αντλήσουν  χρήσιμες πληροφορίες για τα προϊόντα που εκτίθενται .   

Σταθερή μας επιδίωξη είναι κάθε χρόνο η Ανθοκομική Έκθεση να προσελκύει όλο και περισσότερους εκθέτες και να μετατραπεί πραγματικά σε ένα κεντρικό γεγονός για την Δυτική Αθήνα. 

Πιστεύουμε απόλυτα ότι τόσο το Αιγάλεω όσο και η Δυτική Αθήνα διαθέτουν τις δυνατότητες για την φιλοξενία μεγάλων εκδηλώσεων και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε . 

Άλλωστε ο χώρος πραγματοποίησης της έκθεσης είναι ένα πραγματικό στολίδι, είναι θα έλεγα το κόσμημα του Αιγάλεω αλλά και της ευρύτερης περιοχής. 

Το Άλσος αποτελεί για το Αιγάλεω αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητας μας, σημείο αναφοράς, συνάντησης και πολιτισμού. 

Με την ευκαιρία που μου δίνεται θέλω να επικαιροποιήσω την αταλάντευτη θέση μας  για τον Δημόσιο χαρακτήρα του Άλσους  , η δε υπεράσπιση του αποτελεί γεγονός αδιαπραγμάτευτο .  

Επιδιώκουμε την συνεχή αναβάθμιση του και την ενίσχυση των προϋποθέσεων για  μεγαλύτερη επισκεψιμότητα . 

Φίλες και Φίλοι ,

Αγαπητοί επισκέπτες , 

Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε , τέτοιες εκδηλώσεις σαν την Ανθοκομική μας έκθεση αναδεικνύονται σε οάσεις  σε αντίθεση  με το γκρίζο οικονομικό και κοινωνικό τοπίο που μας περιβάλλει .

Τέτοιες δράσεις αποδεικνύουν ότι ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες , μπορούμε να δημιουργούμε όμορφα πράγματα . 

Εύχομαι το χρώμα και το άρωμα που πλημμυρίζουν τον υπέροχο αυτόν χώρο να γίνουν τα συστατικά στοιχεία της ζωής όλων μας  από εδώ και πέρα .  

Ευχαριστώ όσες και όσους εργάστηκαν για την επιτυχία της έκθεσης και καλώ τις Αιγαλιώτισσες και του Αιγαλιώτες αλλά και όλους τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας να επισκεφτούν την 10η Ανθοκομική έκθεση ». 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας κ. Κώστας Παπαντωνίου, εκ μέρους του κ. Καλογερόπουλου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γκίνης, ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγάλεω – Ανάπλαση» κ. Δημήτρης Μπίρμπας, Αντιδήμαρχοι και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και ο Δ/ντής της Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής Ταξίαρχος  κ. Γούλας.  

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…