Άρθρο Localit 22 Νοεμβρίου, 2013

Δήμος Αιγάλεω: Δωρεάν έλεγχος της αναπνευστικής λειτουργίας

δήμος ΑιγάλεωΔωρεάν έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας πολιτών, μέσω σπιρομετρήσεων, διοργανώνει ο Δήμος Αιγάλεω στο Πνευματικό Κέντρο «Γ. Ρίτσος»,την Τετάρτη και Πέμπτη 27 και 28 Νοεμβρίου 2013, σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και το νοσοκομείο «Αττικόν».

Το διήμερο αυτό από τις 16.00 έως τις 19.00, θα βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο η κινητή μονάδα σπιρομετρήσεων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

Σκοπός του προγράμματος είναι να εκτιμηθεί αν οι συμμετέχοντες πάσχουν από Χρονία Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), μία νόσο των πνευμόνων που αναδεικνύεται σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα υγείας της εποχής μας και στις προηγμένες χώρες οφείλεται κατά 80-90% στο κάπνισμα.

Τα βασικά συμπτώματα της νόσου είναι ο βήχας, η αποβολή πτυέλων και η δύσπνοια. Η νόσος στην προχωρημένη της μορφή, καταστρέφει την ποιότητα ζωής των αρρώστων, τους καθηλώνει στην καρέκλα με φιάλες οξυγόνου και η αναπνευστική ανεπάρκεια τους οδηγεί συνεχώς στα Νοσοκομεία.

Υπεύθυνοι πνευμονολόγοι του προγράμματος στο Δήμο Αιγάλεω εκ μέρους του Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ» για το διήμερο αυτό θα είναι ο Επίκουρος καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών  Στέλιος Λουκίδης με την ομάδα του και η Αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας  Άννα Καρακατσάνη με την δική της ομάδα.

Η σπιρομέτρηση είναι μια εξέταση ανώδυνη, απλή, αναίμακτη που με μια μόνο αναπνοή μπορεί σε λίγα λεπτά να εκτιμήσει την κατάσταση της αναπνευστικής λειτουργίας του εξεταζόμενου.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…