Άρθρο Localit 13 Ιουλίου, 2012

Δήμος Αιγάλεω: Ανακοίνωση σχετικα με τη υποβάθμιση του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα

  • Κατηγορηματικά αντίθετη η Αυτοδιοίκηση της περιοχής στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα»
  • Διαβεβαίωση του Υφυπουργού κ. Σαλμά στην συνάντηση με τους Δημάρχους Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου, για ενίσχυση του Νοσοκομείου. 

Σταθερά αντίθετη παραμένει η θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής σε κάθε προσπάθεια, από όπου και αν προέρχεται, υποβάθμισης της λειτουργίας του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα». 

Με αφορμή φήμες των τελευταίων ημερών για κλείσιμο του Νοσοκομείου, άμεση υπήρξε η αντίδραση των τριών Δημάρχων της περιοχής, Αγίας Βαρβάρας  Γιώργου  Καπλάνη, Αιγάλεω Χρήστου Καρδαρά και Χαϊδαρίου Δημήτρη Μαραβέλια, οι οποίοι ζήτησαν συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Υγείας κ. Σαλμά. 

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2012 στο γραφείο του Υφυπουργού, οι τρείς Δήμαρχοι επικαιροποίησαν  κατ΄ αρχήν, την κατηγορηματική τους αντίθεση σε πιθανό κλείσιμο του Νοσοκομείου, ενώ διατυπώθηκε εκ νέου προς τον κ. Υφυπουργό το αίτημα για την αναβάθμιση του εν λόγω Νοσοκομείου.  

Ακόμη τέθηκαν τα προβλήματα σχετικά με το ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο, παρουσιάζοντας στον Υφυπουργό μια ολοκληρωμένη  εικόνα για τις δομές υγείας της περιοχής και των προσπαθειών που πρέπει να καταβληθούν για την ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας, με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση των όρων ζωής των πολιτών της περιοχής.  

Εκ μέρους του Υφυπουργού κ. Σαλμά δόθηκε η διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να κλείσει το Νοσοκομείο, ενώ τους ενημέρωσε ότι στις προθέσεις του είναι η ενίσχυση της λειτουργίας του με 2 χειρουργούς, με τμήματα Παθολογικού, Χειρουργικού, Καρδιολογικού, Νεφρού και ήπατος καθώς και μικρού Κέντρου Υγείας. 

Στο πλαίσιο της διαχρονικής θέσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής για αναβαθμισμένες δομές υπηρεσιών υγείας και ειδικότερα για τον ενισχυμένο ρόλο των Νοσοκομείων της Δυτικής Αθήνας, αναμένουμε οι διαβεβαιώσεις του  Υφυπουργού να γίνουν πράξεις.        

 

Γραφείο Τύπου

          &

Επικοινωνίας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…