Άρθρο Localit 25 Σεπτεμβρίου, 2012

Δήμος Αγρινίου: Ο δήμαρχος Παύλος Μοσχολιός για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του παλιού νοσοκομείου

Την ανάθεση άμεσα μελέτης για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του σημερινού Νοσοκομείου Αγρινίου, μετά τη μεταστέγασή του, ζητά με επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός.

Η επιστολή έχεις ως εξής:

     Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, προετοιμάζεται ήδη η μετεγκατάσταση του Νοσοκομείου Αγρινίου στο νέο σύγχρονο κτίριο που ανεγέρθη για το σκοπό αυτό.

Με τη μεταφορά, ανακύπτει το ζήτημα της αξιοποίησης των εγκαταστάσεων στο χώρο όπου σήμερα στεγάζεται το Νοσοκομείο. Ο χώρος αυτός, στον οποίο το ελληνικό δημόσιο έχει επενδύσει αρκετά χρήματα την τελευταία εικοσαετία, δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη του και να ερημωθεί.

Ταυτόχρονα, η μεταφορά – που αποτελεί αναμφίβολα θετικό γεγονός – θα επηρεάσει τις λειτουργίες μιας μεγάλης περιοχής της πόλης, η οποία αναπτύχθηκε με επίκεντρο το Νοσοκομείο.

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή οι εγκαταστάσεις όπου σήμερα στεγάζεται το Νοσοκομείο, ανήκουν στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, παρακαλώ να αναθέσετε  ΑΜΕΣΑ την εκπόνηση τεχνικοοικονομικής μελέτης για την αξιοποίησή των.

Θεωρώ ότι οι υποδομές που έχουν αναπτυχθεί στο συγκεκριμένο χώρο, είναι ικανές να ανταποκριθούν στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων στους τομείς Υγείας και Πρόνοιας, αρμοδιότητας του Υπουργείου σας (π.χ. μεταφορά Υπηρεσιών και Ιατρείων του ΙΚΑ, λειτουργία Κ.Υ. αστικού τύπου κλπ), χωρίς να αποκλείεται και όποια άλλη δραστηριότητα προκύψει από τη μελέτη.

Σας διαβεβαιώ, ότι ο Δήμος Αγρινίου είναι έτοιμος να συμβάλλει θετικά, με την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων, ώστε και η περιοχή να διατηρήσει το χαρακτήρα της και το ελληνικό δημόσιο να αξιοποιήσει την περιουσία του, εξοικονομώντας πόρους τους οποίους τόση ανάγκη έχει.

      

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…