Άρθρο Localit 04 Ιανουαρίου, 2012

Δήμος Αγρινίου: Δύο σημαντικά έργα στο ΕΣΠΑ

Δύο ακόμη σημαντικά έργα στον τομέα της ύδρευσης και αποχέτευσης συνολικού προϋπολογισμού 4.969.200,00 € εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ και ειδικότερα στο τομεακό πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη» του ΥΠΕΚΑ.

 Πρόκειται για τα έργα «Υδροδότηση Δήμου Αγρινίου από Λίμνη Καστρακίου» και «Ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης Νεάπολης Δήμου Αγρινίου».

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου «Υδροδότηση Δήμου Αγρινίου από Λίμνη Καστρακίου», η προτεινόμενη πράξη περιλαμβάνει κατασκευή νέων έργων υδροδότησης στις Δημοτικές Ενότητες Θεστιέων, Παραβόλας, Στράτου, Αρακύνθου, Μακρυνείας και Αγγελοκάστρου. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει ενίσχυση της υδροδότησης της περιοχής με τεχνολογικές παρεμβάσεις στον υφιστάμενο αγωγό μεταφοράς νερού «Καστράκι – διυλιστήριο- Αγρίνιο». Κατασκευή βόρειου παραλίμνιου αγωγού υδροδότησης από Αγρίνιο έως Δ.Δ. Παραβόλας. Κατασκευή αγωγού υδροδότησης των νότιων παραλίμνιων οικισμών από κατάλληλη θέση του αγωγού (2) έως την Μακρυνεία. Κατασκευή αγωγού υδροδότησης του Αγγελοκάστρου από κατάλληλα θέση του αγωγού (3) έως το Αγγελόκαστρο. Επίσης, προβλέπεται σύστημα τηλεμετρίας και τηλελέγχου διαρροών επί του κυρίου τροφοδοτικού αγωγού, μήκους 11,20 km, μέσω της εγκατάστασης των απαραίτητων οργάνων μέτρησης παροχής πίεσης. Επιπλέον, η πράξη περιλαμβάνει και την κατασκευή δύο δεξαμενών ύδρευσης χωρητικότητας 200  και 500 m3. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 3.690.000,00 € και η εκτέλεσή του προβλέπεται να αρχίσει εντός του 2012.

Για το έργο «Ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης Νεάπολης Δήμου Αγρινίου» η προτεινόμενη πράξη προβλέπει την ολοκλήρωση του εσωτερικού δικτύου του Δημοτικού Διαμερίσματος Νεάπολης, συνολικού μήκους 5.500 m και ενός αντλιοστασίου. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε  1.279.200,00 €.

Μετά την υπογραφή του συμφώνου αποδοχής ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Π. Μοσχολιός έκανε την εξής δήλωση: «Η ένταξη των δύο έργων στο ΕΣΠΑ είναι μια θετική εξέλιξη που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα.      

Πρόκειται για δύο έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου μας και εντάσσονται στο συνολικό σχεδιασμό που έχουμε για την οριστική επίλυση ζητημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικά, η κατασκευή του αγωγού ύδρευσης, θα λύσει σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στις Δημοτικές Ενότητες Παραβόλας, Αρακύνθου, Μακρυνείας, Αγγελοκάστρου και ταυτόχρονα θα δοθεί η δυνατότητα όλοι οι πολίτες να έχουν το ίδιο νερό τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, κάτι που αποτελούσε προγραμματική μας δέσμευση.

Ο σχεδιασμός αυτός υλοποιείται χάρη στο σωστό προγραμματισμό που έχουμε κάνει, καταθέτοντας ώριμες προτάσεις και αξιοποιώντας έτσι κάθε ευκαιρία που μας δίνεται από τα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Θα ήθελα να επισημάνω ιδιαίτερα, τη θετική συμβολή του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Θάνου Μωραίτη, ο οποίος συνέβαλε και συμβάλλει αποφασιστικά στην προώθηση των προτάσεών μας και την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ».

    

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…