Άρθρο Localit 03 Μαΐου, 2012

Δήμος Αγρινίου: Δημοπράτηση ΧΥΤΥ και κόμβων

Δημοπρατείται άμεσα ένα σπουδαίο έργο για το περιβάλλον,  «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων Ν. Αιτωλοακαρνανίας», μετά την έγκριση των όρων δημοπράτησης από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αγρινίου που συνεδρίασε σήμερα (Πέμπτη 3 Μαΐου ).

Παράλληλα από την οικονομική επιτροπή αποφασίστηκε η δημοπράτηση δύο ακόμη έργων στις 5 Ιουνίου, «Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης κόμβων πόλεως Αγρινίου» και «Ολοκλήρωση ασφαλτόστρωσης δρόμου από Τσιλιγιαννέικα  έως Ποταμούλα Δημοτικής Ενότητα Μακρυνείας», μετά την έγκριση των όρων δημοπράτησης.

Συγκεκριμένα το έργο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων Ν. Αιτωλοακαρνανίας»,  θα δημοπρατηθεί 45 ημέρες μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και θα κατασκευασθεί με σύμπραξη Δημόσιου με Ιδιωτικό Φορέα, ο οποίος θα αναλάβει τη κατασκευή και λειτουργία του συστήματος  για περίοδο 27 ετών. Η συνολική προβλεπόμενη δαπάνη κατασκευής και λειτουργίας του έργου ανέρχεται στο ποσό των 30,48 εκατ. ευρώ.

 Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση θα κατασκευασθεί Σύστημα Διαχείρισης αστικών αποβλήτων με επεξεργασία – ανακύκλωση – ανάκτηση ενέργειας και διάθεση μόνο των υπολειμμάτων στο ΧΥΤΑ Στράτου.

Με το έργο αυτό θα κατασκευαστούν εντός των ΧΥΤΑ Ναυπακτίας, Ακτίου-Βόνιτσας και Μεσολογγίου μονάδες διαλογής από τα απορρίμματα ανακυκλώσιμων και λοιπών χρήσιμων υλικών, τα οποία θα μεταφέρονται στο κεντρικό εργοστάσιο επεξεργασίας που θα κατασκευαστεί στο ΧΥΤΑ Αγρινίου.

Τα παραγόμενα ανακυκλώσιμα υλικά προωθούνται στην αγορά, η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια πωλείται και τα υπολείμματα διατίθενται στο ΧΥΤΑ αυξάνοντας έτσι το χρόνο ζωής του κατά 3 έως 5 φορές.

Ουσιαστικά με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, επιλύεται οριστικά το πρόβλημα των απορριμμάτων στο Ν. Αιτωλοακαρνανίας, θωρακίζοντας αποτελεσματικά το ευαίσθητο περιβάλλον δημιουργώντας παράλληλα και θέσεις εργασίας.

Σε ότι αφορά το έργο «Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης κόμβων πόλεως Αγρινίου», ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 600.000,00 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση προβλέπεται εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης σε κόμβους του οδικού δικτύου της πόλης με σκοπό την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας αλλά και στην εύρυθμη κυκλοφοριακή ροή οχημάτων και πεζών στην πόλη.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης στους εξής κόμβους:

  • Εθνικής Αντίστασης και Ελευθερίου Βενιζέλου ( Άγιος Κωνσταντίνος)
  • Εθνικής Ανεξαρτησίας και Ιωνίας (Ρεμπελιάς)
  • Εθνικής Οδού Αγρινίου –Θέρμου και Περιμετρικής
  • Εθνικής Οδού Αγρινίου – Θέρμου και Αγίας Βαρβάρας
  • Εθνικής Οδού Αγρινίου – Καρπενησίου και Περιμετρικής
  • Οδός Γούναρη με τη Νέα περιμετρική Οδό
  • Αγίου Κωνσταντίνου- Αναπαύσεως ( Σταυροδρόμι)
  • Εθνικής Ανεξαρτησίας – Γ ΄ Σεπτεμβρίου ( Ρεμπελιάς)

 

Τέλος το έργο «Ολοκλήρωση ασφαλτόστρωσης δρόμου από Τσιλιγιαννέικα έως Ποταμούλα,  Δημοτικής Ενότητας Μακρυνείας», προϋπολογισμού 200.000,00 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση θα πραγματοποιηθούν εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης στην υπάρχουσα  οδό.

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…