Άρθρο Localit 04 Απριλίου, 2012

Δημιουργία Μουσείου Επαγγελμάτων στην Τρίπολη

Συνδετικός κρίκος του χθες με το σήμερα, θα είναι το Μουσείο Επαγγελμάτων που προτίθεται να δημιουργήσει ο δήμος Τρίπολης, στο ιστορικό κτίριο της ΟΕΒΑ, με προοπτική να λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2012.

Ένα  αίτημα της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Αρκαδίας (ΟΕΒΑ)  που είχε διαμορφωθεί ως ιδέα χρόνια.  θα πραγματοποιηθεί  με τη  συνεργασία και της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Τρίπολης και του Σχολικού Εργαστηριακού Κέντρου (ΣΕΚ).

Ο δήμαρχος Τρίπολης  Γιάννης Σμυρνιώτης  δήλωσε ότι πλέον υλοποιείται μία απόφαση που είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο από το 2010. Στο χώρο όπου θα στεγαστεί το Μουσείο, θα μεταφερθούν εργαλεία και μηχανήματα, δίνοντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να αποκτήσει εικόνα για το πως δούλευαν παλαιότερα. Το ίδιο το κτίριο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Αρκαδίας, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Φαίδωνα  Κυδωνιάτη , αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για την περιοχή. Όπως σημείωσε ο Γ. Σμυρνιωτης, με τη δημιουργία του Μουσείου, θα υπάρξει γενικότερη ανάπτυξη και αξιοποίηση της πλατείας Φιλικών.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΑ Τάκης Θεοδωρόπουλος τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η συνεργασία και η σύμπνοια που υπάρχει και σημείωσε ότι αυτό θα βοηθήσει να ξεπεραστούν και τα όποια θέματα προκύψουν.

Ο  διευθυντής του ΣΕΚ και Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δημήτρης Κοσκινάς σημείωσε πως στόχος τους είναι να γίνει γνωστή η σύνδεση του παρόντος και του παρελθόντος ορισμένων επαγγελμάτων, ενώ ήδη στο χώρο του Σχολικού Εργαστηριακού Κέντρου έχει ξεκινήσει η αναγκαία δουλειά και γίνεται και βιντεοσκόπηση της εργασίας και του τρόπου που δούλευαν παλιά ώστε να μπορούν οι επισκέπτες του Μουσείου να απολαύσουν τις δημιουργίες αλλά και το παρελθόν επαγγελμάτων που ελάχιστα υπάρχουν σήμερα. Ίσως και κανένα από αυτά. 

Στόχος είναι το Μουσείο Επαγγελμάτων να λειτουργήσει το καλοκαίρι. Ο Δήμος Τρίπολης ευελπιστεί ότι ,όταν αυτό συσταθεί θα γίνει πόλος έλξης τόσο για τους δημότες της Τρίπολης όσο και για κάθε επισκέπτη της πόλης. Σίγουρα θα αποτελέσει και έναν αξιόλογο προορισμό για τα σχολεία στο πρόγραμμα των εκπαιδευτικών τους εκδρομών.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…