Άρθρο Localit 15 Αυγούστου, 2012

Δήμαρχος Βόλου: Να καταργηθούν οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Τη  κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στο πλαίσιο της συνολικής μεταρρύθμισης στο διοικητικό σύστημα  ζητεί με δηλώσεις του ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτηνιώτης. Με αφορμή την ανάληψη καθηκόντων από τους νέους γενικούς γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας, ο Πάνος Σκοτινιώτης τονίζει ότι η « ορκωμοσία των νέων Γενικών Γραμματέων των επτά Αποκεντρωμένων Διοικήσεων φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το αίτημα της Αυτοδιοίκησης για κατάργηση του θεσμού. Πολλώ μάλλον που μέχρι τώρα δεν έχουν καθοριστεί με σαφήνεια τα όρια λειτουργίας των συγκεκριμένων διοικητικών δομών και η προοπτική τους.

Για την Αυτοδιοίκηση, αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι ενώ έχουν περάσει 20 μήνες από την εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη», δεν έχουν ακόμη συγκροτηθεί οι Αυτοτελείς Υπηρεσίες Εποπτείας των ΟΤΑ πρώτου και δευτέρου βαθμού που προβλέπει ο σχετικός νόμος, ούτε έχει προχωρήσει ο διορισμός των Ελεγκτών Νομιμότητας, με τα αυξημένα προσόντα και τις εγγυήσεις που προβλέπονται. Αυτό έχει ως συνέπεια να διατηρείται ακόμη το καθεστώς  του ελέγχου νομιμότητας από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ο οποίος μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις, διολισθαίνει σε συγκεκαλυμμένο έλεγχο σκοπιμότητας.

Ο Δήμαρχος βόλου υπογραμμίζει ότι είναι πλέον επιβεβλημένη η κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδίου μεταρρύθμισης στο διοικητικό σύστημα της χώρας που θα έχει ως κεντρικό στόχο τον περιορισμό του κράτους σε επιτελικό ρόλο. “Η μεταρρύθμιση αυτή είναι αναγκαία πολύ περισσότερο σήμερα, αφού αποτελεί πλέον κοινό τόπο ότι στη ρίζα του κακού που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας δεν βρίσκεται τόσο η οικονομία, όσο η  αδυναμία  του συστήματος διακυβέρνησης να σχεδιάσει και να υλοποιήσει αποτελεσματικά δημόσιες πολιτικές.  Επισημαίνουμε, άλλωστε, ότι η κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων αποτελεί πολιτική δέσμευση του σημερινού πρωθυπουργού στο Ζάππειο ΙΙ”.  

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…