Άρθρο Localit 11 Ιανουαρίου, 2014

“Δίκτυο Πρόληψης στη Σχολική Κοινότητα” συγκροτείται στο Δήμο Καρδίτσας

diktyoΜε πρωτοβουλία του Δήμου και υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας συγκροτείται “Δίκτυο Πρόληψης στη Σχολική Κοινότητα” στο Δήμο Καρδίτσας. Στο δίκτυο συμμετέχουν οι Διευθύνσεις ΠΕ και ΔΕ, οι Σχολικοί Σύμβουλοι και οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών και συντονίζουν το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Καρδίτσας «Πρόταση Κοινωνικής Παρέμβασης και το Παρατηρητήριο Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας
Την ενεργοποίηση του Δικτύου Πρόληψης στη Σχολική Κοινότητα ανακοίνωσαν την Παρασκευή 10/1 με κοινή συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Καρδίτσας Κων. Παπαλός, η Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπαίδευσης Βασ. Ζιάκα, η Σχολική Σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Συντονίστρια Δράσεων του Παρατηρητηρίου Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Λίνα Κόζυβα και η επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Καρδίτσας «Πρόταση Κοινωνικής Παρέμβασης κ.Στ. Αλογάριαστου.
Το Δίκτυο που αναμένεται να αποτελέσει μοντέλο και για άλλους δήμους, συγκροτείται με πρωτοβουλία του Δήμου Καρδίτσας, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Δ/νσης Θεσσαλίας, με τη συμμετοχή των Δ/νσεων Εκπαίδευσης ΠΕ και ΔΕ Καρδίτσας, των Σχολικών Συμβούλων και των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών και συντονιστές την Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Καρδίτσας “Πρόταση Κοινωνικής Παρέμβασης” και το Παρατηρητήριο Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης και στοχεύει στην υποστήριξη της σχολικής κοινότητας για την αντιμετώπιση θεμάτων που προκύπτουν και τα οποία δημιουργούν δυσλειτουργία στο χώρο του σχολείου, ή της οικογένειας.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…