Άρθρο Localit 29 Μαρτίου, 2012

Διεθνές Συνέδριο για επαναχρησιμοποίηση υγρών αποβλήτων

Το τριήμερο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για την «Υπέρ-Επεξεργασία και Επαναχρησιμοποίηση Υγρών Αποβλήτω¨”, ξεκίνησε στις 28 Μαρτίου 2012 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το διοργανώνει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου, (ΔΕΥΑΗ) σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Ανώτερο Τεχνολογικό Ίδρυμα Ηρακλείου (Α.Τ.Ε.Ι.), στο πλαίσιο του Έργου :  «Γεωργική Αξιοποίηση Επεξεργασμένων Υγρών Αποβλήτων ως Εναλλακτικός Υδατικός Πόρος».  

«Πρόκειται για ένα έργο  που εκτελεί η ΔΕΥΑΗ προϋπολογισμού 1.997.000,00€ που χρηματοδοτείται  στο σύνολό του (100%) από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Ε.Ο.Χ. – χώρες Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία) και το Ελληνικό Δημόσιο και ολοκληρώνεται εντός ενός μηνός περίπου» σημείωσε ο δήμαρχος της πόλης Ι. Κουράκης για να προσθέσει: «Το έργο έχει σημαντικά περιβαλλοντικά αποτελέσματα, καθώς με την ολοκλήρωσή του θα επαναχρησιμοποιούνται, μετά από τριτοβάθμια επεξεργασία, 9.000 περίπου κυβικά μέτρα την ημέρα, δευτεροβάθμιας εκροής από την Εγκατάσταση  Επεξεργασίας Λυμάτων της ΔΕΥΑΗ.  Το νερό αυτό θα κατευθύνεται σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου (Τέμενος, Βασιλειές) με σημαντική αγροτική παραγωγή κυρίως σε αμπελοκαλλιέργειες».

 Ο κ. Κουράκης επεσήμανε ότι η χρησιμοποίηση του, θα  συμβάλει ουσιαστικά στην αύξηση της γεωργικής παραγωγής και ταυτόχρονα θα μειώσει το κόστος της,  ενώ παράλληλα θα προσφέρει σοβαρή ανακούφιση στους  υποβαθμισμένους υδροφορείς της περιοχής μειώνοντας την κατανάλωση σε υψηλής ποιότητας, πόσιμο νερό.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…