Άρθρο Localit 08 Φεβρουαρίου, 2012

Διανομή πρωινού στα σχολεία

Πρόγραμμα διανομής πρωινού σε 600 μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, που στερούνται κολατσιού λόγω της οικονομικής συγκυρίας,  ενεργοποιεί σταδιακά και με διακριτικότητα, ο δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τα κυλικεία των σχολείων.  Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, το πρόγραμμα εφαρμόζεται σταδιακά, σε 50 περίπου σχολεία του δήμου, σε συνεργασία με τους διευθυντές τους και τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Σχολικών Κυλικείων, ενώ θα διαρκέσει όλη τη σχολική χρονιά. Το Δημοτικό Σύμβουλο στη συνεδρίασης της 30ης Ιανουαρίου, ενέκρινε το ποσό των 32.000 ευρώ, για την κάλυψη του κόστους της συγκεκριμένης δράσης.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης κατέγραψε τις τελευταίες εβδομάδες τον αριθμό των μαθητών,  στα σχολεία της δικής του γεωγραφικής ενότητας, που στερούνται πρωινού. Όπως προέκυψε από την καταγραφή,  το 1,9 % των μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στερείται πρωινού φαγητού, ήτοι 600 περίπου μαθητές σε σύνολο 33.500. Ειδικότερα: Το 2,80% των μαθητών του δημοτικού, το 2,16% των μαθητών του γυμνασίου, το 1,42% των μαθητών της τεχνικής εκπαίδευσης και το 0,75% των μαθητών του λυκείου, στερούνται κολατσιού. Η δράση πραγματοποιείται με την οργανωτική ευθύνη της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού.

 

Την ένταξη των σχολείων του Δήμου Χανίων, κατά προτεραιότητα, στο πρόγραμμα σίτισης  που προτίθεται να υλοποιήσει το υπουργείο Παιδείας, σε σχολεία όπου παρατηρούνται φαινόμενα υποσιτισμού μαθητών, ζητά με επιστολή του προς την αρμόδια υφυπουργό, ο Δήμαρχος Χανίων. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, το τελευταίο διάστημα έχουν αναφερθεί κρούσματα υποσιτισμού μαθητών. Υπολογίζεται ότι το ποσοστό των μαθητών που αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους για την πρωινή σίτιση προσεγγίζει το 1% του σχολικού πληθυσμού.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…