Άρθρο Localit 30 Μαρτίου, 2012

«Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη» από τη Future Library

Για τρεις ημέρες, 100 βιβλιοθηκονόμοι από 80 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες, πλαισιωμένοι από μια πλειάδα εθελοντών, συναντήθηκαν στις 16 Μαρτίου, στη φιλόξενη αγκαλιά της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, στο πλαίσιο του 3ήμερου βιωματικού σεμιναρίου, που αφορούσε στην εκπαίδευση βιβλιοθηκονόμων από όλη την ελληνική επικράτεια. Στόχος ήταν η διοργάνωση καλοκαιρινής εκστρατείας στις βιβλιοθήκες (δημόσιες και δημοτικές), με πανελλήνια εμβέλεια και ξεχωριστές δράσεις και η ενημέρωση των υπαλλήλων πάνω σε τεχνικές υποστήριξης τους. Οι μετέχοντες στο σεμινάριο γνωρίστηκαν, αισθάνθηκαν ότι δεν είναι μόνοι, δημιούργησαν δεσμούς, ενίσχυσαν τις γνώσεις τους, την αυτοπεποίθησή τους και μοιράστηκαν το όραμα του FutureLibraryγια ένα ελπιδοφόρο αύριο, που αντιστέκεται σε όσα η απαισιοδοξία της καθημερινότητάς μας θέλει να πιστεύουμε τα τελευταία χρόνια.

 Η καλοκαιρινή εκστρατεία υπό τον τίτλο «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη» έχει ως στόχο το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων οι οποίες θα καλύπτουν αρκετούς θεματικούς τομείς και θα υλοποιηθεί με διάφορους τρόπους: εργαστήρια, περιπάτους στην πόλη, αφηγήσεις, θέατρο, εικαστικά. Οι εκδηλώσεις απευθύνονται κυρίως στα παιδιά, αλλά ταυτόχρονα θα επιχειρηθεί να υπάρξει άμεση συμμετοχή και εμπλοκή και των ενηλίκων, με στόχο να ζωντανέψουν οι βιβλιοθήκες και να ανταποκριθούν καλύτερα στα ενδιαφέροντα των τοπικών κοινωνιών.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «FutureLibrary» και θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Αρχικά θα ενισχυθούν οι βιβλιοθήκες με ένα μικρό αριθμό βιβλίων και τεχνικό εξοπλισμό για την υποστήριξη των δράσεων.

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «FutureLibrary» ιδρύθηκε το 2011 και οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας μας στην καρδιά των τοπικών κοινοτήτων ως μία νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος.

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» είναι ένας διεθνής κοινωφελής οργανισμός, ο οποίος πραγματοποιεί δωρεές σε τομείς πολιτισμού, τέχνης,  και παιδείας, δίνοντας έμφαση στην Ελλάδα και σε δράσεις ελληνικού ενδιαφέροντος.    

Στο πρόγραμμα συμμετέχει και η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, οι οποίες σύντομα θα ανακοινώσουν τις δράσεις τους ώστε να μπορέσουν τα παιδιά να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή.

 

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…