Άρθρο Localit 17 Ιανουαρίου, 2014

Δεύτερος δημοτικός λαχανόκηπος στο Μαρούσι

φωτο-λαχανόκηποςΣτην αξιοποίηση ελεύθερου χώρου στο κτήμα Καρέλλα για τη δημιουργία του δεύτερου δημοτικού λαχανόκηπου στο Μαρούσι προς χρήση από δημότες και κατοίκους βάσει κοινωνικών κριτηρίων, προχωρά ο Δήμος Αμαρουσίου.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του νέου δημοτικού λαχανόκηπου θα παρέχεται έκταση 50 τ.μ. αρδευόμενη και περιφραγμένη σε τουλάχιστον 100 οικογένειες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του Δήμου για την καλλιέργεια οπωροκηπευτικών με σκοπό τη σίτισή τους. Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άτομα που διαβιούν σε κατάστασης ένδειας ή απειλούνται από την φτώχεια.

Για την ένταξη στη λίστα των δικαιούχων θα ληφθούν υπόψη η εντοπιότητα όπως και κοινωνικοοικονομικά κριτήρια όπως το ύψος εισοδήματος, η οικογενειακή κατάσταση (π.χ. μονογονεϊκές, πολύτεκνες οικογένειες), η ανεργία, η ασθένεια.

Η επιλογή των ωφελούμενων θα γίνει από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου και θα έχουν πρόσβαση στο χώρο με την επίδειξη ειδικής κάρτας.

Στους δικαιούχους που θα επιλεγούν θα παραχωρείται χρονικό περιθώριο ενός μήνα για την έναρξη της καλλιέργειας. Σε περίπτωση μη αγροτικής αξιοποίησης μέσα σε αυτό το διάστημα, η έκταση θα παραχωρείται σε άλλον ενδιαφερόμενο.

Το τεμάχιο γης στον δημοτικό λαχανόκηπο θα καλλιεργείται αποκλειστικά από τον αιτούντα ωφελούμενο και με τη βοήθεια των οικείων του. Θα τους διατεθεί απαραίτητος εξοπλισμός και εργαλεία για την καλλιέργεια του αγροτεμαχίου. Εκτός από την εξασφάλιση της σίτισης τους, οι ωφελούμενοι θα παρέχουν το 10% της ετήσιας παραγωγής τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Η λειτουργία του δημοτικού λαχανόκηπου έχει ως στόχο, επίσης, να αναδείξει μία

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι από 15 Ιανουαρίου έως 14 Φεβρουαρίου 2014. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν σχετική «ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» και να την υποβάλουν στο Δημαρχείο Αμαρουσίου,
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:

Αίτηση

Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας / Διαβατήριο ή Άδεια Παραμονής

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

Λογαριασμός ΔΕΚΟ ή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο που να βεβαιώνει τη διεύθυνση κατοικίας

Εκκαθαριστικό σημείωμα ΔΥΟ (οικονομικό έτος 2013) ή υπεύθυνη δήλωση από την Εφορία ότι δεν υποχρεούται να υποβάλει φορολογική δήλωση (οικονομικού έτους 2013)

Κάρτα ανεργίας σε ισχύ

Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής περί ποσοστού Αναπηρίας (σε περίπτωση αναπηρίας)

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 213 2038276 και 213 2038317 όπως και στην ηλεκτρονική διεύθυνση ntroulinos@maroussi.gr.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…