Άρθρο Localit 17 Ιανουαρίου, 2014

Χιλιάδες νεκρά ψάρια στη λίμνη του Λάδωνα

12742649Χιλιάδες νεκρά ψάρια εντοπίζονται το τελευταίο διάστημα στη λίμνη Λάδωνα.Το πρόβλημα αναδείχθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου από τον σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλη Γούργαρη, ο οποίος έκανε λόγο για μεγάλη οικολογική καταστροφή καθώς κοντά στο φράγμα χιλιάδες νεκρά ψάρια επιπλέουν στο νερό.

Προβληματισμός επικρατεί στην Τρίπολη εξαιτίας των χιλιάδων νεκρών ψαριών που εντοπίζονται το τελευταίο διάστημα  στη λίμνη Λάδωνα. Ο κ. Γούργαρης ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι έντονο και παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα, χωρίς κανείς ουσιαστικά να έχει παρέμβει κι επέρριψε ευθύνες τόσο στον Δήμο Γορτυνίας, όσο και στην Περιφέρεια.

Οι πιθανές αιτίες για το θάνατο των ψαριών μπορεί να είναι η ρύπανση των νερών της λίμνης από απόβλητα τυροκομείου, κάποιας από τις μονάδες που λειτουργούν την χειμερινή περίοδο στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης ή του ποταμού Λάδωνα, ή ηαπότομη αλλαγή της θερμοκρασίας, αλλά ουσιαστικά δεν έχει καταγραφεί επίσημα η αιτία που έχει προκαλέσει το θάνατο των ψαριών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, με δηλώσεις στο ΑΜΠΕ, σημείωσε ότι, η Κτηνιατρική υπηρεσία γνωρίζει το πρόβλημα και προχθές ιχθυολόγος πήγε στην λίμνη και πήρε δείγμα τόσο από το νερό, όσο και από τα νεκρά ψάρια και πραγματοποιεί ελέγχους, προκειμένου να εντοπίσει την αιτία που έχει προκαλέσει τον θάνατο ψαριών της λίμνης.

Ο κ. Γιαννακούρας πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα θα γνωστά στην Περιφέρεια την προσεχή Τρίτη και άμεσα θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…