Άρθρο Localit 21 Νοεμβρίου, 2013

Χερσόνησος: Ίδρυση Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης και Προβολής

infokioskΑπό το τοπικό πρόγραμμα LEADER  θα χρηματοδοτηθεί το έργο της Ίδρυσης Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης και Προβολής του Δήμου Χερσονήσου. Ήδη το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής ενέκρινε την αποδοχή της χρηματοδότησης ύψους  92.134,63 €, για την εκτέλεσή του.

Στόχος του συγκεκριμένου έργου, για το οποίο είχε υποβάλλει πρόταση ο Δήμος, στο πλαίσιο της  2ης προκήρυξης του άξονα 4 Τοπικού Προγράμματος Προσέγγισης LEADER της ΟΤΔ «Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ», είναι η εκπλήρωση των τοπικών, περιφερειακών και εθνικών πολιτικών, για την ποιοτική τουριστική πληροφόρηση των πολιτών και των τουριστών επισκεπτών, καθώς και για την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου Χερσονήσου και της Κρήτης.

Το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης και Προβολής του Δήμου Χερσονήσου θα λειτουργήσει στο Δημοτικό Κτήριο που βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα Λιμένος Χερσονήσου, στην παραλιακή τουριστική ζώνη και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Αγ. Παρασκευής και Ναυάρχου Νεάρχου. Πρόκειται να συμβάλλει στη βελτίωση της επισκεψιμότητας στην ενδοχώρα του Νομού με σημαντικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία για την επίτευξη ισόρροπης ανάπτυξης, με βάση την ενεργό δραστηριότητα τοπικών επιχειρήσεων και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Όπως είπε ο  Δήμαρχος Χερσονήσου  Ζαχαρίας Δοξαστάκης είπε: Το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης και Προβολής Δήμου Χερσονήσου πρόκειται να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών και τουριστών-επισκεπτών και να αποτελέσει έναν νέο πόλο επισκεψιμότητας, καθώς ο καινοτόμος διαδραστικός χαρακτήρας του θα είναι ιδιαίτερα ελκυστικός προς όλο το κοινό ανεξαιρέτως. Για τη λειτουργία του θα αξιοποιηθεί προηγμένη τεχνολογία του Ινστιτούτου Πληροφορικής  ΙΤΕ με σκοπό την παροχή καινοτόμων και φιλικών προς τους πολίτες και τους επισκέπτες ψηφιακών υπηρεσιών,  ενώ θα παρέχει πληροφορίες και θα προβάλλει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Ο κεντροβαρής χαρακτήρας του Δήμου Χερσονήσου, σε σχέση με την τουριστική κίνηση, εγγυάται τη βιώσιμη λειτουργία του και την εκπλήρωση των τοπικών πολιτικών στόχων της Δημοτικής Αρχής που είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την κεντρική εθνική πολιτική για την τουριστική προβολή και πληροφόρηση».

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…