Άρθρο Localit 03 Ιουλίου, 2012

Χερσόνησος: Απολογισμός πεπραγμένων 2011

Τον απολογισμό των   πεπραγμένων της  δημοτικής   αρχής αναφορικά με  την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης,  του έτους 2011,   έκανε η δημοτική αρχή Χερσονήσου, σε  ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στις 29 Ιουνίου 2012.  

Όπως σημειώθηκε, ανάμεσα σε άλλα  από τον δήμαρχο Ζ. Δοξαστάκη, « ο  νέος Δήμος Χερσονήσου καλείται να λειτουργήσει, μέσα στη νέα πραγματικότητα  που επέφερε η διοικητική μεταρρύθμιση με το «Σχέδιο Καλλικράτης», ιδιαίτερα απαιτητικό και δύσκολο, αλλά πρώτιστα προβληματικό γιατί η μεταρρύθμιση δεν στηρίχθηκε με τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους».   

«Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί και η κακή οικονομική κατάσταση του δήμου, που προέρχεται από τα χρέη και τις υποχρεώσεις των πρώην δήμων, την κακή οικονομική συγκυρία και την αφαίρεση, με νόμο, θεσμοθετημένων πόρων για το Δήμο μας (π.χ. τελών παρεπιδημούντων). Η οικονομική δυσπραγία του δήμου δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινή ζωή και τη λειτουργία του δήμου και των δημοτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Χερσονήσου. 

Στον πρώτο χρόνο άσκησης των καθηκόντων της η δημοτική αρχή Χερσονήσου προχώρησε στην ανάληψη νέων αρμοδιοτήτων, στην καταγραφή και διαχείριση χρεών, στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του δήμου, στον προγραμματισμό και το νοικοκύρεμα , με στόχο τη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη του νέου δήμου.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…