Άρθρο Localit 09 Ιανουαρίου, 2014

Χανία: Όσα αξίζει να δείτε σε ένα χάρτη

xartesΜια «εικονική πλοήγηση» στην πόλη των Χανίων θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν οι επισκέπτες της πόλης. Ο δήμος προχώρησε στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και πληροφοριών προς τους επισκέπτες της πόλης με τη δημιουργία ενημερωτικών χαρτών. Στους χάρτες υπάρχουν ζωγραφικές απεικονίσεις, που τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης των Χανίων.

Συγκεκριμένα στους χάρτες αυτούς ο επισκέπτης μπορεί να δει ζωγραφισμένα  αξιόλογα και σημαντικά μνημεία της πόλης, και να διαβάσει περιεκτικές πληροφορίες γι’ αυτά. Ο πρώτος ενημερωτικός χάρτης αφορά την Παλιά Πόλη των Χανίων, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα ανάλογοι χάρτες θα τοποθετηθούν και σ’ άλλα κεντρικά σημεία της πόλης.

Η δράση αυτή εντάσσεται από τη Δημοτική Αρχή σε μια συνολικότερη προσπάθεια βελτίωσης και ενίσχυσης της πληροφοριακής σήμανσης με κύριο στόχο την βέλτιστη ενημέρωση και προσέλκυση όχι μόνο των τουριστών αλλά και των ίδιων των κατοίκων για να επισκεφτούν και να δουν μνημεία και αξιόλογα σημεία της πόλης στην οποία ζουν – και που ίσως δεν τα γνωρίζουν ή δεν τα έχουν επισκεφτεί – ενώ περιλαμβάνεται ως δράση και στο ετήσιο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου για το 2014.

Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης επεσήμανε ότι «η δράση έχει ως στόχο αφενός την διευκόλυνση της ενημέρωσης των επισκεπτών της πόλης μας και αφετέρου την αισθητική βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος».

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…