Άρθρο Localit 19 Μαΐου, 2012

Χανιά: Κρητική διατροφή στα σχολεία

Αυξημένα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας παρατηρούνται και στα Χανιά, με δεδομένο ότι η ελληνική οικογένεια εγκαταλείπει σταδιακά τις δοκιμασμένες παραδοσιακές συνταγές της Κρήτης.

Η υιοθέτηση μιας διαφορετικής στάσης και συμπεριφοράς των μαθητών όσον αφορά το είδος αλλά και την ποσότητα της διατροφής, είναι ο στόχος του πιλοτικού προγράμματος που υλοποίησε φέτος, ο δήμος Χανίων  σε επτά  δημοτικά σχολεία.

Όπως τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου αναφορικά με το πιλοτικό πρόγραμμα,  ο δήμος σχεδιάζει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, την επέκτασή του και σε άλλα δημοτικά σχολεία, και στα γυμνάσια του δήμου.

Στο ίδιο πλαίσιο τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2012, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Κρητική Διατροφή: Απλός, υγιεινός και οικονομικός τρόπος διατροφής για τα παιδιά»,  από το δήμο Χανίων και το Γραφείο Πρόληψης και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία 2ο, 5ο, 6ο, 8ο, 10ο, 1ο Σούδας και 2ο Μουρνιών.

Στην εκδήλωση με την οποία ολοκληρώνεται το πιλοτικό πρόγραμμα του δήμου για τη φετινή σχολική χρονιά, οι μικροί μαθητές θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από διάφορες δράσεις να έρθουν πιο κοντά στην υγιεινή διατροφή και οι γονείς  ενημερωθούν για  υγιεινές συνταγές βασισμένες στην κρητική διατροφή.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…