Άρθρο Localit 18 Ιουνίου, 2012

Χανιά: Δραματικές οι διαστάσεις της ανεργίας

Δραματικές διαστάσεις προσλαμβάνει η ανεργία και στα Χανιά, παρά το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, κατά τη διάρκεια της οποίας, τα προηγούμενα χρόνια, απασχολούνταν χιλιάδες άνθρωποι σε επισιτικά και τουριστικά επαγγέλματα. Φέτος, όμως, το σκηνικό είναι διαφορετικό. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι οι 21 στους 100 Χανιώτες έχουν περάσει το κατώφλι της ανεργίας και το ποσοστό φαίνεται να αυξάνεται καθημερινά. 

Σύμφωνα με το πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Χανίων, Δημήτρη Κορναράκη, η ανεργία θα ξεπεράσει το 25% στα Χανιά μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο ίδιος αποδίδει το υψηλό αυτό ποσοστό και στο γεγονός ότι σημειώνεται μικρή κάμψη στον τομέα του τουρισμού, ενώ ταξιδιωτικά γραφεία έχουν προχωρήσει σε ακυρώσεις και οι προσλήψεις είναι περιορισμένες.

Επίσης σήμερα με την ισχύ της μετενέργειας έχουν καταγγελθεί οι περισσότερες, αν όχι όλες, οι κλαδικές συμβάσεις εργασίας, ενώ εξαπλώνεται το καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας όπως και η ανασφάλιστη εργασία, η οποία εκτιμάται ότι στον κλάδο του τουρισμού υπερβαίνει το 30% και κατά άλλους φτάνει το 40%.  

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή τον Μάρτιο του 2012 συγκριτικά με πέρυσι, το ποσοστό ανέργων εκτινάχθηκε κατά 6,2 μονάδες στο 21,9% πανελλαδικά. Υψηλά ποσοστά καταγράφονται και στην Κρήτη, της τάξεως συνολικά του 19,1%, αλλά αύξηση με βραδύτερο ρυθμό συγκριτικά με τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…