Άρθρο Localit 04 Ιανουαρίου, 2014

Ανάπλαση στο Καστέλλι μέσω ΕΣΠΑ

dimosminoaΣτην υλοποίηση της δεύτερης φάσης για την Ανάπλαση της  Παλιάς Πόλης του Καστελλίου προχωρεί ο δήμος μετά την υπογραφή της σύμβασης προϋπολογισμού μελέτης 795.122€ που υπέγραψε ο  Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης. Το έργο αφορά στην ανάπλαση οδών και  στη διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων εντός του οικισμού Καστελλίου. Η χρηματοδότηση του έργου έγινε μέσω του ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα  μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 –  2013.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής  Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.)  Το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου προβλέπει  ότι θα έχει ολοκληρωθεί σε δεκαοκτώ (18) μήνες, δηλαδή μέχρι τον Ιούλιο  του 2015.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας
ανέφερε: «Με την υπογραφή της παρούσας σύμβασης ολοκληρώνεται η ένταξη  στο Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 του ΕΣΠΑ των έργων ανάπλασης  και ανάδειξης των τριών κεντρικών οικισμών του Δήμου μας: Καστελλίου,  Θραψανού και Αρκαλοχωρίου. Προσβλέπουμε στη γρήγορη υλοποίηση των έργων  που δρομολογήσαμε, η κατασκευή των οποίων ξεκινά αμέσως μετά το τέλος  της εορταστικής περιόδου. Ευχαριστώ θερμά τα στελέχη της Τεχνικής  Υπηρεσίας του Δήμου μας, που συνέταξαν τις αντίστοιχες μελέτες,  δρομολόγησαν τις εγκρίσεις και ολοκλήρωσαν την ένταξη προς χρηματοδότηση  των τριών έργων ανάπλασης, συνολικού προϋπολογισμού μελετών 2.346.711€  ».

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…