Άρθρο Localit 07 Ιανουαρίου, 2014

Αλεξανδρούπολη: Σεμινάριο για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη

b5158b8237  

Στο πλαίσιο του έργου «CultTour –Πολιτιστική Παράδοση των κήπων ως εστιασμένο κομμάτι του βιώσιμου τουρισμού» πραγματοποιείται Εργαστήριο – Σεμινάριο με αντικείμενο τη βελτίωση του τοπικού τουριστικού προϊόντος, και θέμα τη «Διαχείριση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων».

 

Το εργαστήριο που υλοποιείται από το δήμο της Αλεξανδρούπολης  θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Ιανουαρίου, αντιστοίχως κατά τις ώρες 9:00 – 18:00 και  9:00 – 14:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων στον Μύλο του Μασούρα (Λ. Δημοκρατίας 1).

Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν επαγγελματίες  (και σπουδαστές) στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού, των αστικών αναπλάσεων και του Marketing.

Εισηγήτριες και εμψυχώτριες του Εργαστηρίου είναι οι κ. Delphine Okorokoff και  Hannah Payer, MA του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών Krems της Αυστρίας. Την εκδήλωση προλογίζει η κ. Βιβιάννα Μεταλληνού, Επιστημονική Υπεύθυνη του έργου, Αρχιτέκτων, Ιστορικός Περιβάλλοντος. Η συμμετοχή στο Εργαστήριο είναι ελεύθερη.

Το CultTour είναι ένα έργο του προγράμματος INTERREG IVB, το οποίο χρηματοδοτείται από την ΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία (ETC) στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (SEE) και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Η περίοδος υλοποίησης του έργου εκτείνεται από τον Ιανουάριο του 2011 έως τον Ιούλιο του 2014.

Το έργο CultTour στοχεύει στην εφαρμογή στρατηγικών για τη διατήρηση και την αξιοποίηση τοποθεσιών πολιτιστικής κληρονομιάς κήπων και εξωτερικών χώρων, εξασφαλίζοντας την τρέχουσα χρηστικότητά τους από τουριστικής άποψης και διατηρώντας παράλληλα την ξεχωριστή τους ατμόσφαιρα (“genius loci”).

Για να προσδιοριστούν οι τοπικές ανάγκες, έχουν επιλεγεί πιλοτικές τοποθεσίες σε τέσσερις χώρες -Βουλγαρία, Ελλάδα, Ιταλία και Ρουμανία- και οι αντίστοιχοι δήμοι αναλύουν τις τοπικές δράσεις, τις υποδομές, τον περιβαλλοντικό σχεδιασμό, καθώς και τη συμμετοχή του κοινού.

Από ελληνικής πλευράς ο συμμετέχων δήμος είναι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και ο  χώρος που έχει επιλεγεί είναι το Πάρκο Ανεξαρτησίας.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…