Άρθρο Localit 27 Ιουλίου, 2012

Αλεξάνδρεια: Εξοπλισμός παιδότοπων από το Πράσινο Ταμείο

Όργανα γυμναστικής εξωτερικών χώρων, διάφορα παιχνίδια και εξοπλισμό υπαίθριων παιδότοπων θα αποκτήσουν σε λίγους μήνες πέντε πλατείες του δήμου Αλεξάνδρειας, μετά την έγκριση της πρότασης χρηματοδότησης που υπέβαλλε ο δήμος Αλεξάνδρειας στο πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση Πόλεων 2012-2015» του Πράσινου Ταμείου.

Η πρόταση του δήμου Αλεξάνδρειας, με επιλέξιμο προϋπολογισμό 246.393,60 ευρώ, εγκρίθηκε, μαζί με άλλες προτάσεις δήμων, από το διοικητικό συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουλίου 2012.

Ο εξοπλισμός της προμήθειας περιλαμβάνει δεκάδες σύγχρονα όργανα γυμναστικής κατάλληλα για εξωτερικούς χώρους (έκτασης ποδιών, stepper-αερόβιας γυμναστικής, πιέσεων-έλξεων ώμων, ποδηλάτου, ελλειπτικής κίνησης ποδιών, βάδισης αέρος, παράλληλων μπαρών, πάγκου κοιλιακών), παιχνίδια παιδότοπων (ξύλινες κούνιες, τραμπάλες, κούνιες με δίχτυ, παιχνίδια κύβων, «φούσκας», κ.ά.), καθώς και καθιστικά σώματα, βρύσες, βάσεις ποδηλάτων και δοχεία απορριμμάτων.

Το σύνολο του εξοπλισμού προβλέπεται να είναι κατασκευασμένος σύμφωνα με τις ισχύουσες τεχνικές προδιαγραφές, τα πρότυπα του ΕΛΟΤ και τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι υπουργικές αποφάσεις για την κατασκευή και λειτουργία των παιδικών χαρών των δήμων, ενώ τα όργανα γυμναστικής θα έχουν πιστοποιητικό ασφάλειας από αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης.

Με την προμήθεια και τοποθέτηση του εξοπλισμού, αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά η εικόνα υποβαθμισμένων πλατειών και παιδικών χαρών του δήμου Αλεξάνδρειας –ορισμένες εξ’ αυτών βρίσκονται σε κακή κατάσταση εδώ και χρόνια, είναι πλημμελώς συντηρημένες και παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις σε υποδομές και εξοπλισμό.

Στην προσεχή συνεδρίαση, το δημοτικό συμβούλιο αναμένεται να αποδεχθεί το ποσό της χρηματοδότησης, ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διενέργεια του διαγωνισμού και την εκτέλεση της προμήθειας, το προσεχές φθινόπωρο.

Στους στόχους του δήμου Αλεξάνδρειας είναι η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων του Πράσινου Ταμείου, για την υλοποίηση έργων και δράσεων, εντός του αστικού χώρου του δήμου, που αφορούν σε αναπλάσεις, σε αποκατάσταση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου (ισόρροπη ανάπτυξη δομημένου και αδόμητου αστικού χώρου), καθώς και στην ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού, στο σύνολο της περιοχής του δήμου, με την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…