Άρθρο Localit 13 Αυγούστου, 2012

Αδελφοποίηση του Δήμου Αμαρουσίου και Δήμου Μεγίστης στο Καστελόριζο

  • Φόρο τιμής για το πανελλαδικό του έργο και την ανεκτίμητη προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδίδει ο Δήμος Μεγίστης-Καστελόριζου στον Πρόεδρο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου ΕΔΔΥΠΠΥ και Δήμαρχο Αμαρουσίου  κ. Γιώργο Πατούλη

 Αδελφοποίηση του Δήμου Αμαρουσίου και Δήμου Μεγίστης στο Καστελόριζο

Τον Πρόεδρο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου ΕΔΔΥΠΠΥ και Δήμαρχο Αναρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη τιμά για το κοινωνικό και ανθρωπιστικό του έργο σε όλη της Ελλάδα και την πολυετή προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο Δήμος Μεγίστης στις17 Αυγούστου 2012, στα πλαίσια εκδήλωσης τιμής των 30 χρόνων από το θάνατο της Κυράς της Ρω.

Η βράβευση του κου Πατούλη θα γίνει στα πλαίσια αδελφοποίησης του Δήμου Αμαρουσίου και του Δήμου Μεγίστης-Καστελόριζου, που θα πραγματοποιηθεί με την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας των δύο Δημάρχων κου Πατούλη και κου Πανηγύρη στις17 Αυγούστου 2012 και ώρα11:00 στο Δημαρχείο του Καστελόριζου, παρουσία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγίστης και αντιπροσωπείας του Δήμου Αμαρουσίου.

Η αδελφοποίηση των Δήμων Αμαρουσίου και Μεγίστης στόχο έχει την στήριξη των ακρίτων του Καστελόριζου με οποιονδήποτε τρόπο, μέσα από την υλοποίηση σημαντικών διαδημοτικών δράσεων και τη μετάδοση τεχνογνωσίας στο τομέα της υγείας, της κοινωνικής μέριμνας, της πρόνοιας, της τουριστικής ανάπτυξης και άλλων πεδίων δράσεων.

Πρόκειται για μια πράξη ύψιστου εθνικού συμβολισμού που σκοπεύει στην υιοθέτηση των προβλημάτων των ακριτων του Καστελόριζου που 12 μήνες το χρόνο κρατούν Θερμοπύλες στο νοτιοανατολικότερο άκρο της Ελλάδας και της Ευρώπης.

«Αφουγκραζόμενοι  τις καρδιές των κατοίκων της Μεγίστης, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους ανθρώπους που κρατούν τις θερμοπύλες, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Δεν είναι πια μόνοι. Υποσχόμαστε να τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Μέσα από την αδελφοποίηση των Δήμων μας, στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, για τους πατριώτες αυτούς που θυσιάζουν τη ζωή τους και την ψυχή τους στο ακριτικό Καστελλόριζο, όπως έκανε η Κυρά της Ρω. Η εθνικογεωγραφική σημασία του Καστελόριζου είναι μεγάλη και σπουδαία για κάθε Έλληνα. Εδώ χτυπά δυο φορές η καρδιά τους, για την Ελλάδας, για την πατρίδα. » δήλωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Πατούλης.

 Μέσα από την αδελφοποίηση με το Δήμο Μεγίστης,  ο Δήμος Αμαρουσίου θα έχει τη δυνατότητα να προβάλει καινοτόμες πρωτοβουλίες του και πρακτικές σε πολλά επίπεδα ώστε να προωθήσει την ανάπτυξη δομών που βοηθούν  την εξυπηρέτηση του κάθε πολίτη ισότιμα, είτε βρίσκεται στο Μαρούσι είτε στο Καστελόριζο.

Επίσης, μέσα από αυτή τη διαδημοτική συνεργασία, το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας  ΕΔΔΥΠΠΥ ξεκινά προγράμματα προληπτικής ιατρικής, ώστε να διασφαλιστεί η προαγωγή υγείας των κατοίκων στο Καστελόριζο μέσα από την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση καρκίνων και άλλων θανατηφόρων ασθενειών.

Η αδελφοποίηση των Δήμων Αμαρουσίου και Μεγίστης και η βράβευση του Προέδρου του ΕΔΔΥΠΠΥ κου Πατούλη τελούνται στα πλαίσια εκδήλωσης τιμής των 30 χρόνων από το θάνατο της μεγάλης ηρωίδας του Ελληνικού Έθνους, της Κυράς της Ρω.

Το αναλυτικό πρόγραμμα παρατίθεται ακολούθως:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

11:00 π.μ. Δημαρχείο – Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου:

1. Αδελφοποίηση Δήμων Αμαρουσίου και Μεγίστης και υπογραφή συμφώνου συνεργασίας.
2. Σύμφωνο συνεργασίας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής με το Δήμο Μεγίστης για την Ίδρυση Παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Καστελλόρίζο.

18:00 μ.μ. Αναχώρηση για τη Ρω.
Τρισάγιο στον τάφο της Κυράς της Ρω. Κατάθεση στεφάνων από Αρχές – στρατό, περιφέρεια, δήμο Μεγίστης και ΕΔΔΥΠΠΥ

20:30 μ.μ. Έναρξη εκδήλωσης αφιερωμένης στα 30 χρόνια από τον θάνατο της Κυράς της Ρω.
Χαιρετισμός Δημάρχου Μεγίστης, κ. Παύλου Πανηγύρη.
Χαιρετισμός Προέδρου Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας, κ. Γιώργου Πατούλη.
Βραβεύσεις των:
1. Πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ, Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο του Ι.Σ.Α. κ. Γεωργίου Πατούλη
2. Δημοσιογράφο κ. Φώτη Σιούμπουρα
3. Τέως Γραμματέα Υπουργείου Αιγαίου κ. Χαλκιώτη
4. Εκπρόσωπο του Συλλόγου «Φιλίας» και συμπατριώτη μας κ. Γεώργιο Καϊλή
5. Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου
6. Αείμνηστο Ναύαρχο Αγαπητό Μιχαήλ
Ιστορική αναδρομή και βίντεο με τον Φρέντυ Γερμανό και την Κυρά της Ρω – Γιώργος Αχλαδιώτης, Αντιδήμαρχος Δήμου Μεγίστης

21:00 μ.μ Μουσική συναυλία με τους: Αγαπητό Πάχο – Ίρις Μαυράκη – Μίλτο Πασχαλίδη και εκλεκτούς ρόδιους καλλιτέχνες. ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012
11:00 π.μ. Αγιασμός και Εγκαίνια του Παραρτήματος Δήμου Μεγίστης του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής
13:00 μ.μ. Γεύμα

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test σε δύο σημεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid – 19 (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν για όσους επιθυμούν σε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Δωρεάν rapid tests στην Ελεούσα

Δωρεά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03/2021) στην…

Ρεπορτάζ 24 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά…